همشهری آنلاین: وزیر بهداشت، اولین راهنمای استانداردسازی خدمات سلامت را ابلاغ کرد و گفت: ۲۰۰ راهنمای بالینی تدوین شده و روزهای آینده اجرای آن به سراسر کشور ابلاغ می شود.

وزیر بهداشت

به گزارش ایرنا، سید حسن هاشمي، در مراسم ابلاغ 200راهنمای بالینی در وزارت بهداشت گفت: مهمترین نفع راهنماهای بالینی ارتقای کیفیت خدمات سلامت، کاهش خطاهای پزشکی و افزایش ایمنی بیماران است و البته حجم زیادی از هزینه‌های اضافه تشخیصی و درمانی نیز صرفه جویی می‌شود.

وی گفت: اجرای راهنماهای بالینی باعث وحدت رویه در جامعه پزشکی و در محاکم قضایی می‌شود و خدمات سلامت را عادلانه‌تر می‌کند البته ابلاغ این دستورالعمل‌ها بخش کوچکی از کار است و بخش عمده کار اجرای آن است که نیازمند زیرساخت‌های آموزشی و تربیت نیروی انسانی است.

هاشمی افزود: اجرای دستورالعمل و راهنماهای بالینی به زور و با بخشنامه امکانپذیر نیست ضمن اینکه نمی‌توانیم اجتهاد پزشکان را نادیده بگیریم و در کشورهای توسعه یافته ای که پروتکل‌های بالینی را اجرا می‌کنند نیز آزادی عمل پزشکان را به کلی نفی نمی‌کنند.

وزیر بهداشت ادامه داد: برای اجرایی شدن راهنماهای بالینی و ضمانت اجرایی آن نیاز به قانون داریم.

وی گفت: برای اجرای راهنماهای بالینی باید نقش عوامل مشوق و بازدارنده از جمله بیمه‌ها را در نظر بگیریم و با استفاده از مشوق‌های مالی رفتارسازی کنیم و بدانیم که با نصیحت و اجبار نمی‌توانیم راهنماهای بالینی را اجرا کنیم.

وی ادامه داد: بیمه‌ها نباید دستورالعمل های بالینی را سلیقه ای اجرا کنند و به بهانه صرفه جویی مرتب به اسناد پزشکی کسورات بزنند در این صورت جامعه پزشکی در مقابل آنها قرار می‌گیرند.

وزیر بهداشت گفت: برای موفقیت در این مسیر باید کل نگر باشیم جزئی نگر نباشیم و بدانیم که تغییر رفتار نیازمند گذشت زمان است.

هاشمی ادامه داد: یکی از الزامات اجرای درست گایدلاین‌های بالینی این است که همه منابع سلامت اعم از اعتبارات طرح تحول سلامت و بیمه‌ها را در یک کاسه جمع کنیم و بتوانیم با تجمیع منابع به درستی آن را مدیریت کنیم.

وی گفت: اگر تجمیع منابع سلامت اتفاق نیفتد در سال‌های آینده باز هم باید چنین جلساتی بگذاریم و برای اجرای راهنماهای بالینی بحث کنیم، تجربه ای که در گذشته نیز وجود داشته است و نباید بگذاریم تکرار شود.

هاشمی ادامه داد: جامعه پزشکی باید بداند منابع کشور محدود است و انتظارت مردم نیز از نظام سلامت بالا و بیش از درآمد دولت است و نمی‌توانیم در حد کشورهای اروپایی که درآمدشان سرانه‌شان چندین برابر ایران است هزینه کنیم.

وی گفت: اجرای راهنماهای بالینی فقط در صورتی اجرا می‌شود که سازمان نظام پزشکی، انجمن‌های پزشکی، جامعه پزشکی، اعضای بورد تخصصی و اساتید دانشگاه‌ها همراهی کنند.

راهنمای بالینی، دستورالعملی است که روش درمان و مسیر، میزان استاندار تجویز دارو، آزمایش و تصویربرداری را برای تشخیص و درمان یک بیماری مشخص می‌کند.

وزیر بهداشت به عنوان نمونه راهنمای بالینی درمان بیماری رنیوپاتی دیابت را ابلاغ کرد و قرار است حدود 200 راهنمای بالینی و دستورالعمل استاندارد خدمات تشخیصی و درمانی دیگر در روزهای آینده با امضای وزیر بهداشت به همه مراکز درمانی کشور ابلاغ شود.

کد خبر 359534

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیب اجتماعی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha