همشهری آنلاین: رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با اشاره به اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریالی اختصاص یافته برای مقابله با ریزگردهای نمکی دریاچه ارومیه گفت: تاکنون این ستاد ۱۰۰ میلیارد ریال برای مقابله با ریزگردهای این دریاچه هزینه کرده است.

هزینه ۱۰۰ میلیارد ریالی ستاد احیا برای مقابله با ریزگردهای دریاچه ارومیه

به گزارش ايرنا، فرهاد سرخوش روز دوشنبه با بیان این که مقابله با کانون‌های تولید گرد و غبار و ریزگردهای نمکی یکی از وظایف ستاد احیای دریاچه ارومیه است، اظهار کرد: 6 هزار و 500 هکتار از اراضی حاشیه دریاچه ارومیه طی 2 سال گذشته قرق‌کاری شده است.

به گفته وی تاکنون در یک هزار و 240 هکتار از اراضی دریاچه ارومیه به دلیل از بین رفتن پوشش طبیعی منطقه و بیابان‌زایی، بوته‌های قره داغ /مقاوم به شوری خاک/ کاشته شده است.

وی با اشاره به این که در 477 هکتار از اراضی دریاچه ارومیه به نهال‌کاری همراه با آبیاری و تولید نهال اقدام شده است، گفت: طرح‌های اصلاح و پرورش گزارهای طبیعی در 138 هکتار و در سه منطقه با پیشرفت فیزیکی 100 درصد برای تمامی طرح‌ها شامل 46 هکتار در منطقه جمال‌آباد ارومیه، 46 هکتار در منطقه گل‌تپه ارومیه و 46 هکتار در منطقه قره قشلاق سلماس است.

وی با بیان این که پسروی دریاچه ارومیه و خشک شدن اراضی حاشیه این دریاچه موجب از بین رفتن پوشش گیاهی و بروز پدیده بیابان‌زایی می‌شود، اظهار کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی ایجاد شده، بادهایی از سوی دریا به خشکی شروع به وزیدن کرده و به دلیل وجود نداشتن پوشش گیاهی در این اراضی، گرد و غبار و ریزگردهای نمکی را به مناطق اطراف دریاچه ارومیه هدایت کرده است.

رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی افزود: اقدام‌های بیولوژیکی و بیومکانیکی در راستای ایجاد پوشش گیاهی و مقابله با این کانون‌ها به سرعت وارد فاز عملیاتی شده است که مناطق سپرغان ارومیه، آغ داش میاندوآب و آغ زیارت سلماس این مناطق را شامل می‌شود.

وی با اعلام این که طرح احداث و نگه‌داری ایستگاه‌های پایش و فرسایش بادی در سه سایت عملیاتی 67 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: در سپرغان ارومیه بر اساس نوع پوشش گیاهی عملیات هلال‌های آبگیر، بذرکاری و کشت گز به عنوان بادشکن، در آغ زیارت سلماس عملیات پیتینگ و فارو و در آغ داش میاندوآب تنها عملیات پیتینگ اجرایی می‌شود.

دریاچه ارومیه در قالب طرح احیای دریاچه ارومیه قرار است ظرف مدت 10 سال به سطح تراز اکولوژیک خود یعنی یک هزار و 274 متر از سطح آب‌های آزاد برسد؛ تراز این دریاچه با وجود کاهش 28.5 درصدی بارندگی در سال جاری، طی روز گذشته به یک هزار و 270 متر و55 سانتی‌متر رسیده که در مقایسه با روز مشابه سال قبل 11 سانتی‌متر افزایش داشته است.

یکی از مهم‌ترین مصوبه‌های این ستاد کاهش 40 درصدی مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز این دریاچه به واسطه انتقال آب با لوله‌های پلی‌اتیلنی از منبع تامین تا سر مزرعه است.

در سال‌های 93 و 94 در مجموع 414 کیلومتر عملیات انتقال آب با لوله پلی‌اتیلن به اجرا درآمده است که 12 هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان‌های آذربایجان غربی که در حوضه آبریز دریاچه ارومیه واقع شده، تحت پوشش انتقال آب مدرن قرار گرفته است.

همچنین طرح تشکیل و تجهیز شبکه سنجش منابع آب سطحی و زیرزمینی استان در راستای مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه 68 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

تصفیه‌خانه گلمان که از دیگر طرح‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه برای احیای نگین آبی آذربایجان است، در سال 96 به بهره‌برداری رسیده و سالانه 2.5 میلیون متر مكعب آب به دریاچه ارومیه روانه می‌کند.

کد خبر 361298

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha