که با غلظتها و طعمهای مختلف برای مزهدار کردن انواع سالادها و تعداد محدودی از غذاها شامل پیتزا، مرغ سوخاری، کتلت و مانند اینها مورد استفاده قرار میگیرد؛ در حالیکه سسها برخلاف تصور ما، بخش مهمی از مبحث آشپزی را تشکیل میدهند و انواع و اقسام بسیاری دارند. در ضمن، مصرف بعضی از آنها نهتنها ضرری ندارد بلکه برای حفظ سلامتی بدن نیز بسیار مفید هستند؛ سس سیر از این جمله است. این سس را میتوان به عنوان پیشغذا با نان یا سبزیجات تازه مصرف کرد.
مواد لازم:
- 2 عدد سیر کامل
- 6 قاشق سوپخوری روغن زیتون
- یک عدد پیاز متوسط (ریز خرد شود)
- 2 قاشق سوپخوری آب لیموترش تازه
- 3 قاشق سوپخوری ارده (روغن دانه کنجد)
- 2 قاشق سوپخوری جعفری خرد شده
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
1- ابتدا سیرها را حبه کرده و آنها را با پوست روی سینی فر اجاق گاز بچینید و به مدت 8 تا 10 دقیقه داخل فری که روی حرارت 200درجه سانتیگراد گرم شده است، قرار دهید؛ سپس آن را چند دقیقه کنار بگذارید تا سرد شود.
2 - وقتی که سیرها به اندازه کافی سرد شدند، پوست آنها را بکنید و ریز خرد کنید.
3 - روغن زیتون را در تابه کوچکی بریزید و روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید؛ تا داغ شود. سپس روی همان حرارت، سیر و پیاز خرد شده را به مدت 8 تا 10 دقیقه در روغن تفت دهید تا نرم شوند.
4 - کاسهای آماده کنید و سیر و پیاز تفت داده شده را در آن بریزید، سپس آب لیمو ترش، ارده و جعفری خردشده را نیز اضافه کنید. نمک و فلفل را هم به مقدار لازم بیفزایید. حالا مواد را خوب با هم مخلوط کنید. به این ترتیب، سس آماده خواهد شد.