ولی باتوجه به اینکه دهان انسان پس از خوردن سیر – بهخصوص نوع خام و سرخشده آن – بوی ناخوشایندی میگیرد، اغلب افراد شاغل از خوردن آن امتناع میکنند؛ در حالی که برای این منظور، معمولا خوردن سیب، کرفس، کاهو، سبزی، یک قاشق عسل یا همچنین جویدن چای خشک یا جعفری یا برگ سیر تازه را پیشنهاد میکنند.
البته این روزها برای آن دسته از افرادی که صرفنظر از بوی بد سیر علاقهای به طعم آن نیز ندارند، قرصهای سیر بدون بو به بازار آمده است تا دیگر از مزایای آن بیبهره نمانند.
- کشف رابطه سیر و سلامت / آشنایی با روش آمادهسازی سیر / سیر بخور سرما نخور / سیر علیه آبریزش بینی / مبارزه فراگیر با آنفلوانزا با مصرف سیر /
خواص غذایی
- سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامینهایB1 ی، B2 وB3 است.
خواص درمانی
- سیر ماده شیمیاییای به نام آلیسین (Allicin) دارد که یک آنتیبیوتیک بسیار قوی است و نقش مهمی در نابودکردن طیف وسیعی از باکتریها دارد. این تاثیر حتی بیشتر از پنیسیلین و تتراسایکلین است.
- خوردن سیر خام باکتریها را از بین برده و قدرت ایمنی بدن را بالا میبرد.
سیر پخته نیز نقش کاهشدهنده کلسترول خون را دارد، آن را رقیق کرده و از تشکیل لختههای خونی جلوگیری میکند.
- سیر پخته یک ضداحتقان، ضدسرفه و پیشگیریکننده از برونشیت است.
- سیر برای درمان بیماریهای مختلفی ازجمله آسم، برونشیت، روماتیسم، نقرس، میخچه و زگیل (به صورت موضعی)، سل، دندان درد، نیشزدگی و فشار خونبالا مفید است. در ضمن، سنگ کلیه را خرد میکند و در ضدعفونیکردن دستگاههای ادراری و عفونتهای واژینال و مثانه نیز مؤثر است.
- سیر حافظه را تقویت کرده و فراموشی را از بین میبرد.
- سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطانها میشود.
توجه:مادران شیرده در خوردن سیر زیادهروی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرفنظر کند.