دوشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۴
۰ نفر

۲ سال پیش مردم آلمان برای استقبال از پناهجویان در مرز و در خروجی‌های ایستگاه قطار مونیخ صف کشیده بودند اما حالا فضا به کلی دگرگون شده است.

پناهنده

وزارت كشور آلمان در گزارشي از حمله به 2هزار و 500پناهجو طي يك سال گذشته خبر مي‌دهد.وزارت كشور آلمان ديروز در بيانيه‌اي كه در آن به گزارش‌هاي پليس استناد شده اعلام كرد در سال 2016در سراسر آلمان بيش از 3هزار و 500حمله به پناهجويان يا كمپ‌ها و ساختمان‌هاي محل زندگي آنها اتفاق افتاده است؛ اين بدين‌ معناست كه در هر روز تقريبا 10حمله عليه پناهجويان رخ داده است.

طبق اين بيانيه، حمله به پناهجويان در سال 2016به زخمي شدن 560نفر ازجمله 43كودك منجر شده است. در اين ميان، بيش از هزار حمله عليه محل زندگي پناهجويان بوده است. مقايسه‌اي ميان آمار منتشر شده از سوي دولت آلمان طي سال‌هاي 2015و 2016نشان مي‌دهد حمله به پناهجويان طي حدود يك دوره يكساله تقريبا دوبرابر شده است. در سال 2016همچنين 217سازمان غيردولتي فعال در زمينه حقوق پناهجويان و مهاجران هم هدف حمله قرار گرفته‌اند كه در گزارش اخير وزارت كشور آلمان اشاره‌اي به آن نشده است.

افزايش ناگهاني برخوردهاي افراطي با پناهجويان و مهاجران در جامعه آلمان پس از آن اتفاق افتاد كه اعلام سياست «درهاي باز» آنگلا مركل، صدراعظم، اين كشور را به مقصد اصلي بسياري از افرادي تبديل كرد كه از جنگ و فقر در آسيا، خاورميانه و آفريقا گريخته بودند. طي سال 2015بيش از يك ميليون نفر وارد خاك آلمان شدند.

تعداد زيادي هم راهي ديگر كشورهاي ثروتمند اروپاي غربي شدند اما سهم آلمان بسيار بيشتر از اين كشورها بود. با بسته شدن مرزها در منطقه بالكان و اروپاي مركزي و همچنين عزم كشورهاي عضو اتحاديه اروپا براي مقابله با ورود پناهجويان، تعداد پناهجويان وارد شده به آلمان در سال 2016به كمتر از 280هزار نفر رسيد. با اين حال، اقدامات گروه‌هاي افراطي آلمان عليه پناهجويان همچنان رو به افزايش است.

  • حمله به پناهجويان نتيجه جامعه دوقطبي آلمان

در بيانيه وزارت كشور آلمان آمده است آنهايي كه مجبور به فرار از كشورشان شده‌اند و به آلمان پناه آورده‌اند «اين حق را دارند كه در امنيت زندگي كنند». اين ديدگاهي است كه آنگلا مركل خود بارها بر آن تأكيد داشته است. مردم آلمان ابتدا با حمايت از دولت، با آغوش باز پذيراي پناهجويان بودند اما با وقوع حمله‌هاي متعدد تروريستي در نقاط مختلف اروپا ازجمله در فرانسه، بلژيك و آلمان، رفته‌رفته ايده پذيرفتن پناهجويان در آلمان هم رنگ باخت.

در مقابل، گروه‌هاي‌افراطي آلمان ازجمله حزب راست افراطي «آلترناتيو براي آلمان» بيش از پيش قدرت گرفتند تا جايي كه اكنون مدعي تصاحب صندلي صدراعظمي هم شده‌اند. انتخابات سراسري آلمان پاييز سال آينده برگزار مي‌شود و فراوكه پتري، رهبر حزب آلترناتيو براي آلمان، پرچم مخالفت با مركل را به‌دست گرفته است؛ او يكي از رقباي مركل در انتخابات آينده است.

تفكرات راست‌هاي افراطي آلمان كه با تفكرات نازي‌ها مقايسه مي‌شود، اكنون در ايالت‌هاي شرقي اين كشور گسترش يافته و جامعه آلمان را به يك جامعه دوقطبي تبديل كرده است. حزب آلترناتيو براي آلمان كه تنها 4سال از عمرش مي‌گذرد، موفق شده طي يك سال گذشته در اغلب ايالت‌هاي شرقي دفاتر خود را راه‌اندازي كند.

اين ايالت‌ها درست همان مناطقي هستند كه شاهد بيشترين حمله عليه پناهجويان بوده‌اند و بسياري از افرادي كه دست به اين حمله‌ها زده‌اند هم از اعضاي گروه‌هاي راست افراطي هستند.در چنين شرايطي دولت آلمان روند اخراج پناهجوياني كه درخواست پناهندگي‌شان پذيرفته نشده را تسريع كرده است. آلمان طي يك سال گذشته بيش از 80هزار پناهجو را به كشورشان بازگردانده است. دولت همچنين قوانين مربوط به اعطاي پناهندگي به پناهجويان را با هدف ممانعت از ورود عده بيشتر تغيير داده است. در آلمان برخلاف گذشته، ديگر كسي منتظر پناهجويان نيست.

کد خبر 363474

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha