مجموع نظرات: ۰
جمعه ۲۵ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۶
۰ نفر

همشهری آنلاین: اختلال عدم تحمل لاکتوز ممکن است موجب بروز علائمی مانند نفخ، گاز و اسهال بعد از خوردن غذا یا نوشیدن محصولات لبنی شود.

شیر و مواد لبنی

به گزارش مهر، عدم تحمل لاکتوز، معروف به کمبود لاکتاز، به نوعی بیماری اطلاق می‌شود که فرد قادر نیست قند شیر (لاکتوز) موجود در محصولات لبنی را به طور کامل هضم کند. این بیماری معمولا خطرناک نیست، اما علائم عدم تحمل لاکتوز می‌تواند ناراحت‌کننده باشد.

با توجه به یافته‌های منتشره احتمال دارد افراد به طور ژنتیکی مستعد ابتلا به عدم تولید آنزیم لاکتاز باشند و یا این شرایط، ناشی از بیماری یا آسیب دیدگی روده کوچک، از جمله عمل جراحی یا عفونت باشد.

در بزرگسالانی که مبتلا به عدم تحمل لاکتوز هستند، لاکتوز توسط باکتری تخمیر شده و در روده بزرگ متابولیزه می‌شود تا گاز و اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه را تولید نماید. به گفته محققان، این امر منجر به دردهای شکمی، نفخ، اسهال، نفخ و تهوع می‌شود که شدت علائم تا حد زیادی بستگی به سرعت مصرف لاکتاز موجود در دستگاه گوارش دارد.

طبق اعلام موسسه ملی دیابت و بیماری‌های گوارشی و کلیوی، عدم تحمل لاکتوز می‌تواند منجر به بروز مشکلات زیر شود:

  • علائم ناراحت کننده گوارشی به دلیل ناتوانی در هضم لاکتوز؛
  • کمبود کلسیم و ویتامین D به دلیل مصرف ناکافی محصولات لبنی؛
  • ابتلا به پوکی استخوان که همراه با استخوان‌های نازک و شکننده است.
کد خبر 366919

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha