اما ساختار مدیریت در شهرداریها همانند تیم مدیریتی دولت ملی از حساسیت زیادی برخوردار است. زیرا مدیران شهرداری به عنوان کارگزاران دولت محلی عمل کرده و باید به شعار شهروند مسئول و مدیریت پاسخگو جامه عمل بپوشانند که در این راستا نقش حاکمیتی و نظارتی شوراهای اسلامی شهرها را نباید نادیده گرفت.
اما آسیبها و مخاطراتی نیز مدیران و کارکنان شهرداریهارا تهدید میکند. مدیر کل دفتر به عنوان مشاور شهردار علاوه بر رتق و فتق امور جاری نسبت به فضای حاکم بر شهرداری، مراجعات، مراودات، مکاتبات، تشخیص فوریتها و التیام تنشهای احتمالی و انتظامبخشی امور درون سازمانی نظر مشورتی تعیین کنندهای دارد. سایر مشاورین نیز در حوزه تخصصی خود نظر کارشناسی و مشورتی خود را به صورت دقیق و به موقع خواهند داشت.
چنانچه مشاورین از دانش و توانایی لازم برای ارائه راهکارهای علمی، دقیق، منظم، بیطرفانه و منطقی برخوردار نباشند، احتمال انحراف تصمیمات از مسیر شرعی، قانونی و عقلانی وجود دارد.
در حوزه خدمات شهری و فضای سبزیا جلوه بخشیدن به محیط زیست، طراحی و اجرای مبلمان زیبای شهری، اهمیت دادن به روانشناسی اجتماعی، زیباشناسی، تنظیف و بهروبی معابر،شناخت ایام پیک تولید پسماندها، شناخت انتظارات مردم و احترام به حقانیت آنان، مبنی بر مطالبه سرویس و خدمات متناسب با استانداردهای زیست شهری، با نگرش به مولفههای سلامت شهروندان میتوان روح جامعه را آرام و افکار عمومی را با شهرداری همراه و در ارتقای اعتماد عمومی نسبت به مسئولان اجرایی نقش موثر ایفا کرد. در غیر این صورت استرس شهری ویروس مدیریت خواهد شد.
در حوزه اموراجتماعی، فرهنگی و روابط عمومی حضور غنی و پر بار شهرداری در صحن جامعه و هماهنگ با سایر مسئولین علاوه بر افزایش مشارکت های مردمی، بستر مناسب برای آموزش در شهر را نیز برای آنان فراهم میسازد که این امر در حوزه فرهنگ نقش حساس و تعیینکنندهای دارد.
به طوری که علاوه بر رشد ارزشها پایبندی شهروندان نسبت به رعایت هنجارهای اجتماعی و معیارهای اسلامی را استمرار میبخشد و از زحمات و تلاش مضاعف و طاقتفرسای مدیریت شهری میکاهد. در غیر این صورت شهروندان شهرداری را غیر خودی دانسته و از دستاوردهای مدیریت شهری محافظت لازم را به عمل نمیآورند.
بدیهی است که عملکرد غلط شهرداریها در این حوزه فرآیند منطقی اجتماعی و فرهنگی جامعه را دچار اختلال میکند در حوزه فنی عمرانی انجام بررسیهای مقدماتی، مشاوره تخصصی و مطالعات بنیادین و برنامهریزی اصولی در خصوص زیرساختها و تاسیسات شهری علاوه بر جلوگیری از بین رفتن سرمایه، زیبایی و هارمونی عمران شهری را نیز در گسترده شهر نمایان میسازد که این امر میتواند دامنه آشفتگی عمرانی را مهار کند.
مسلما زیباسازی و ایجاد منظرهای شهری مانند ساماندهی تابلوها، کتیبهها، آبنماها، ایجاد فضای سبز کافی نسبت به سرانه جمعیت و ساماندهی تفرجگاههای مجاور شهرها و ایجاد بوستانهای شهری در کلان شهرها، مدیریت دیدگاه شهروندان را مبنی بر عملکرد خوب حوزه فنی عمرانی و بهسامان اوقات فراغت تغییر میدهد.
شهردار میانه