گروه اقتصادی: با وجود آن که سال‌هاست کشورهایی مانند آمریکا، آلمان، فرانسه و اسپانیا در زمینه پرورش ماهی خاویاری پیشرو هستند، متاسفانه در کشورمان آن طور که باید تاکنون به این مقوله مهم که از بعد صادراتی نیز برای کشور حائز اهمیت است توجه جدی نشده است.

این در حالی است که بر اساس تصمیمات اتخاذ شده مقرر است پرورش این ماهیان از سوی بخش خصوصی عملیاتی شود.

رئیس سازمان شیلات ایران در این مورد، گفت: تاکنون 25 مورد موافقت اصولی پرورش ماهی خاویاری به ظرفیت بیش از دو هزار تن گوشت توسط بخش خصوصی صادر شده است که با رسیدن این ماهیان به سن بلوغ، شاهد تولید ده‌ها تن خاویار خواهیم بود.

شعبانعلی نظامی بلوچی، افزود: هم‌اکنون به تمامی متقاضیان پرورش ماهی خاویاری ، ظرف یک هفته مجوز داده می‌شود.

رئیس سازمان شیلات ایران، تاکید کرد: همچنین با توجه به کاهش ذخایر این ماهی در دریای خزر، صید ماهی خاویاری در سال به رقمی کمتر از 10 هزار قطعه رسیده است، حال آنکه پرورش ماهی خاویاری در استخرهای بتنی سالانه به 30 هزار قطعه ماهی بالغ می‌شود.

وی افزود: در این میان نیز از روش ابتکاری سازمان یعنی  پرورش ماهی در قفس در آب‌های دریا سود می‌بریم ، چنانچه با این روش ماهی خاویاری به جای آنکه مانند شرایط طبیعی دریا بین 9 تا 15 سال به سن بلوغ و تولید خاویار برسد، ظرف 3 سال به 10 کیلوگرم گوشت می‌رسد و بعد از حدود 6 سال خاویار تولید می‌کند.

کد خبر 37226

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز