به گزارش مهر، مجتبی صدیقی در خصوص آخرین وضعیت ارزیابی مدارک فارغالتحصیلان ایرانی خارج از کشور گفت: در چند سال گذشته حدود ۳ تا ۴ هزار مدرک تحصیلی از دانشجویان فارغالتحصیل خارج کشور برای ارزشیابی به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري ارسال میشود.
وی ادامه داد: سال ۹۵ حدود ۳ هزار و ۲۰۹ مدرک دانشجویان فارغالتحصیل خارج کشور برای ارزیابی به وزارت علوم ارایه شد که مانند 2 تا 3 سال گذشته بیشترین آن مربوط به کشور مالزی بود.
رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: سال گذشته ۷۴۹ مدرک از کشور مالزی، ۳۴۰ مدرک از کشور هندوستان و ۲۵۸ مدرک از کشور کانادا ارسال شده بود که به ترتیب بیشترین مدارک ارسال شده را به خود اختصاص دادند.
وی افزود: کشورهای اروپایی مانند کانادا، فرانسه، سوئد، آمریکا، انگلستان، هلند و آلمان بعد از مالزی و هندوستان کشورهایی هستند که دانشجویان تحصیل کرده آن کشورها به ترتیب مدارک فارغالتحصیلی خود را برای ارزشیابی به سازمان امور دانشجویان ارائه کردهاند.
وی ادامه داد: از این ۳ هزار و ۲۰۹ مدرک فارغالتحصیلی ارایه شده در سال ۹۵، یک سوم مربوط به دانشجویان دکتری و مابقی مربوط به دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند.
صدیقی با بیان اینکه ارایه ۳ تا ۴ هزار مدرک طی چند سال گذشته ثابت بوده است، افزود: ارزشیابی مدارک داخلی عمدتا توسط خود دانشگاهها انجام میشود و دانشگاهها خود مدرک فارغالتحصیلی را صادر میکنند، به جز یک تعداد از دانشگاهها، برخی موسسات غیرانتفاعی و دانشگاههایی که به دستگاههای اجرایی وابسته هستند، مدرک را صادر کرده و آن را برای تایید و امضا به وزارت علوم ارسال میکنند.
معاون وزیر علوم، تحقيقات و فناوري افزود: دانشگاههای خارج از کشور در گذشته هر چند سال یک بار ارزیابی میشد اما اکنون شرایط دانشگاههای خارجی از کانالهای مختلف مانند رنکینگ بینالمللی، نمایندگان خارج کشور و رایزنان علمی بررسی شده و اطلاعات موجود به کمیسیون ارزشیابی ارایه میشود و در اینجا است که رتبههای دانشگاههای خارج بالا و پایین میشود.
صدیقی تاکید کرد: ولی در همه تغییرات یک اصل کلی همیشه رعایت میشود که دانشجویی که با مقررات قبلی اعزام شده است، با توجه به مقررات جدید ضرر نکند و برای وی همان مقررات قبلی اجرایی میشود، مگر اینکه مقررات جدید به نفع وی باشد.
رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: بر اساس رتبهبندی دانشگاههای خارجی، دانشگاههای رتبه یک و دو عالی و خوب بوده و رتبههای ۳ و ۴ نیازمند ارزیابی کیفی هستند. دانشجویانی که در دانشگاههای ۳ و ۴ فارغالتحصیل شدهاند، گاهی نیاز است در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، چند درس را طی کنند و یا حتی دفاع مجدد از رساله خود داشته باشند.
وی درباره ارزیابی مدارک فارغالتحصیلان غیرحضوری خارج از کشور نیز گفت: از سال ۲۰۱۳ این مدارک ارزیابی نمیشود.
نظر شما