براساس گزارش ساينس الرت،درحال حاضر 26 ميليون انسان در سرتاسر جهان دچار مشكلات قلبي هستند، و كمبود جهاني اهدا كننده باعث شده تا قلبهاي مصنوعي به راهحلي ارزشمند براي اين مشكل هميشگي تبديل شود.
سازندگان اين قلب مصنوعي در دانشگاه ETH زوريخ ميگويند اين قلب مصنوعي به شكلي كاملا طبيعي براي نيم ساعت ميتپد و پس از آن مواد تشكيلدهندهاش تجزيه ميشوند. محققان در تلاشند قلب مصنوعي هماندازه قلب بيمار ايجاد كنند تا بتواند بيشترين شباعت ظاهري و عملكردي را به قلب واقعي داشتهباشد.
قلبهاي سيليكوني مانند قلب انسان داراي دهليزهاي چپ و راست هستند و علاوه بر آن يك دهليز اضافي دارند كه براي پمپ خون بيشتر مانند يك موتور اضافي عمل ميكند. اين دهليز اضافي با كمك هواي فشرده باز و بسته ميشود و خون را در ميان دهليزها جاري ميسازد كه در شرايط مطالعه به جاي خون از مايعي با سطح چسبندگي برابر خون استفاده شدهاست.
اين قلب با وزني برابر 390 گرم و حجم 679 سانتيمتر مكعبكمي سنگينتر از قلب واقعي است اما ابعادي مشابه دارد و محققان اميدوارند بتوانند به تدريج جايگزين پمپهاي مكانيكي شود كه هماكنون جايگزين قلب ميشوند و بيمار را با خطرات جدي مواجه ميسازند.
قلب مصنوعي جديد درحال حاضر از پايداري كوتاهمدتي برخوردار است و تنها به اندازه 3000 تپش باقي ميماند از اين رو محققان بايد دوام آن را تا حد قابل توجهي افزايش دهند، اما پيشرفت تا همين مرحله نيز براي آنها آغاز خارقالعاده بودهاست.
نظر شما