سه‌شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۴
۰ نفر

همشهری آنلاین: رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: در تیرماه سال جاری ۱۶ هزار و ۱۵۶ قرارداد خرید و فروش مسکن در شهر تهران به امضا رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲.۶ درصد کاهش یافته است.

به گزارش ايسنا، حسام عقبایی در اين باره اظهار کرد: بر اساس آمار اتحادیه مشاوران املاک، در تیرماه سال جاری ۱۶ هزار و ۱۵۶ قرارداد خرید و فروش مسکن در شهر تهران به امضا رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۶.۳ و ۱۲.۶ درصد کاهش نشان می‌دهد؛ چرا که در خردادماه امسال ۱۷ هزار و ۱۷۷ قرارداد و در تیرماه سال قبل ۱۸ هزار و ۱۹۴ قرارداد خرید و فروش داشتیم.

وی افزود: همچنین تعداد قراردادهای اجاره شهر تهران در تیرماه ۱۹ هزار و ۳۱۶ مورد بود که با توجه به ۲۰ هزار و ۹۱۹ قرارداد در خردادماه سال جاری و ۲۲ هزار و ۸۲۷ مورد اجاره در تیرماه سال قبل، تعداد معاملات اجاره واحدهای مسکونی شهر تهران به ترتیب ۹.۱ و ۱۸ درصد نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل کاهش یافته است.

  • خريد و فروش و اجاره در كل كشور

رییس اتحادیه مشاوران املاک درباره تعداد قراردادهای خرید و فروش املاک کل کشور در تیرماه ۱۳۹۶ هم گفت: در کل کشور ۴۹ هزار و ۸۰۵ معامله طی تیرماه سال جاری در بخش خرید و فروش و نیز ۶۸ هزار و ۱۴۶ قرارداد اجاره امضا شده است که در کل کشور هم با کاهش ۶.۸ درصدی خرید فروش و کاهش ۵.۴ درصدی قراردادهای اجاره نسبت به خردادماه سال جاری مواجه بودیم.

عقبایی در ارزیابی از وضعیت بازار مسکن اظهار کرد: وضعیت معاملات با توجه به این‌که بازار مسکن در واقع بعد از انتخابات ریاست جمهوری استارت خورده، مطلوب به نظر می رسد؛ زیرا فروردین ماه نیمه تعطیل بود، اردیبهشت ماه انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد و خرداد در ماه مبارک رمضان قرار داشتیم. لذا می توان گفت تیرماه روند معاملات مسکن به حالت پایدار رسیده و پیش‌بینی من این است که تا پایان شهریورماه، معاملات با روند رو به رشد همراه شود.

  • ماجراي افزايش اجاره بها

وی بازار اجاره را در فصل تابستان آرام و با افزایش ۷ تا ۱۰ درصدی اعلام کرد و درباره اینکه برخی گزارش ها از افزایش رقمهایی بالاتر حکایت دارد توضیح داد: بر اساس قراردادهای منعقده در سطح کشور رشد اجاره بها در سال ۱۳۹۶ نسبت به سال ۱۳۹۵ بین ۷ الی ۱۰ درصد است. البته گزارشات میدانی ممکن است در موارد خاص حتی تا ۳۰ درصد افزایش را تایید کند اما باید ببینیم ما چه جمعیتی و با چه دامنه گستردگی را ملاک بررسی میدانی قرار می‌دهیم.

رییس اتحادیه مشاوران املاک ادامه داد: در همه گزارشات، موارد استثنایی وجود دارد. ممکن است مخاطبی که این خبر را می‌خواند بگوید صاحب خانه من امسال ۴۰ درصد اجاره بها را افزایش داده است. ممکن است مستاجری پنج سال در یک خانه نشسته و افزایش نداشته اما امسال مالک تصمیم گرفته اجاره را ۱۰۰ درصد افزایش دهد که همانطور که عرض کردم اینها موارد استثنایی است.

عقبایی تصریح کرد: همچنین قیمت عرضه با آنچه در قرارداد منعقد می شود ممکن است بین یک بررسی میدانی و گزارش قطعی تناقض ایجاد کند. مثلا در گزارش میدانی ممکن است یک مشاور املاک بگوید در فلان خیابان یا فلان محله ۲۰ درصد اجاره بها افزایش یافته اما ملاکش قیمت عرضه شده توسط مالک باشد؛ در صورتی که قیمت تحقق یافته و اجاره نوشته شده باید ملاک قرار گیرد.

وی درخصوص پیش بینی از آینده بازار مسکن گفت: خوشبختانه از نیمه دوم سال قبل شاهد افزایش ساخت و سازهای مسکونی در شهر تهران بودیم که می تواند باعث ایجاد تعادل قیمت شود. لذا پیش بینی می کنم افزایش قیمتی در نیمه دوم سال جاری نداشته باشیم. اگر به سمت رونق هم برویم رشد قیمت مسکن بیش از تورم نخواهد بود.

کد خبر 377289

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha