به گزارش مهر، علی لاریجانی در اجلاس سراسری هیئت امنای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور با بیان اینکه سطح نخبگی در دانشگاهها به حدی است که باید به خود آنها برای اداره دانشگاه اختیار داده شود، گفت: با مصوبات مجلس در برنامه ششم توسعه و قانون احکام دائمی برنامههای توسعه ای کشور، این رویکرد فراهم است که هیئتهای امنای دانشگاهها به سمت استقلال حرکت کنند و کسی هم نه در دیوان محاسبات و نه در سازمان بازرسی کل کشور به آنها ایراد نخواهد گرفت.
رئیس مجلس با ارائه آمارهایی از وضعیت اقتصادی کشور اظهار داشت: در حال حاضر رتبه ایران در زمینه رشد ناخالص داخلی در بین ۲۴ کشور منطقه، دهم است و در همین زمینه در بین ۱۹۱ کشور جهان رتبه ۸۴ است؛ در حالی که طبق سند چشم انداز باید رتبه اول منطقه را داشته باشیم.
وی افزود: در زمینه سهم سرمایه گذاری خارجی که کل GDP در بین ۲۴ کشور منطقه رتبه ۲۲ و در بین ۱۸۱ کشور جهان رتبه ۱۶۲ را داریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در زمینه حمایت از سرمایه گذاری نیز در بین ۲۰ کشور منطقه رتبه ۱۹ و در بین ۱۳۸ کشور جهان رتبه ۱۱۷ را داریم؛ گیرکار این است که سیاستهای اصل ۴۴ درست اجرا نشده و آن چیزی که باید رقابت ایجاد میکرد تا بخش خصوصی با نشاط وارد شود محقق نشده است.
لاریجانی خاطرنشان کرد: رتبه ایران در جذب بخش خصوصی در بین ۱۲۳ کشور دنیا ۱۱۷ است و در چهار سال اخیر هم تغییر خاصی نکرده است.
وی با اشاره به رتبه ایران در زمینه آزادی اقتصادی تصریح کرد: در این شاخص، وضعیت تکان دهندهای داریم به گونهای که در بین ۲۲ کشور منطقه رتبه ۲۲ و در بین ۱۸۱ کشور جهان رتبه ۱۷۴ را داریم؛ این نشان میدهد که هنوز نگاه سوسیالیستی بر ما حاکم است و رهایمان نکرده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وقتی بودجه جاری کشور ۹۰ درصد بودجه سال ۹۶ را تشکیل میدهد این یعنی مجالی برای توسعه کشور پیش نخواهد آمد.
لاریجانی با اشاره به اتکاء کشور به بودجه نفت تأکید کرد: در حال حاضر وضعیت به گونهای است که به دانشگاه و صنعت جداگانه پول داده میشود و اینها دیگر به همدیگر احساس نیاز نمی کنند تا به سمت هم بروند.
وی در ادامه با بیان اینکه زندگی سیاسی پرحاشیهای داریم گفت: این زندگی سیاسی پرحاشیه ذهن مسئولان را درگیر کرده، در حالی که ذهن آنها باید بر روی چالشهای اقتصادی متمرکز باشد.
رئیس مجلس با انتقاد از برخی خبرها در رسانه ها اظهار داشت: دیروز دیدم که بر روی یکی از روزنامهها نوشته اند که وزرا دست به دامن بهارستان شدهاند تا در دولت آینده هم باقی بمانند و عکس من و آقای روحانی را انداختهاند که انگار این دو نفر کار را جفت و جور میکنند؛ این حرف ها واقعی نیست!
لاریجانی ادامه داد: هیچ وزیری را سراغ ندارم که آمده باشد و چنین درخواستی کرده باشد؛ البته برعکس آن صادق بوده که برخی وزرای موفق این دولت از جمله آقای قاضی زاده هاشمی سراغ ما آمدهاند، درخواست کرده اند که در دولت بعدی نباشند که اتفاقا من از ایشان درخواست کردم که در دولت آینده هم بمانند.
وی تصریح کرد: البته ما با هیچ وزیری نسبتی نداریم و چنین چیزهایی که در رسانهها مینویسند حرفهای نادرستی است و سطح مراودات قوای سه گانه در جمهوری اسلامی هم آنقدر نازل نیست که چنین معاملاتی صورت بگیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: تلاش ما این است که سطح درآمد وزارت بهداشت را از مالیات بر ارزش افزوده افزایش دهیم تا درآمد پایداری داشته باشد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: تصویر فعلی کشور نشان میدهد که نخبگان باید کشور را با هزینه کمتری اداره کنند و انتظار ما از شما اعضای هیئت امنای دانشگاهها این است که اگر سال بعد این همایش تکرار شد، گزارش دهید که با اختیاراتی که مجلس به شما داده، چقدر هزینهها را کاهش داده اید چقدر خلق ثروت کردهاید و چه میزان ارتباط صنعت و دانشگاه را افزایش داده اید؟
وی همچنین تأکید کرد: در این دوره رئیس جمهور محترم و وزراء باید بیشتر با نخبگان صحبت کنند و وضعیت کشور را برای آنها تشریح کنند.
نظر شما