به گزارش ايرنا، خلیل ساعی روز چهارشنبه گفت: طبق پیشبینی هواشناسی در روزهای آینده نیز با گرمتر شدن هوا، سرعت تبخیر در دریاچه ارومیه نیز افزایش خواهد یافت.
وی گفت: تراز دریاچه ارومیه نسبت به مشابه سال قبل 26 سانتی متر کاهش یافته است، اما نسبت به مهرماه پارسال 7 سانتی افزایش دارد.
مدیرکل بحران آذربایجان شرقی، کاهش مصرف آب در بخش مختلف و همچنین حمایت بیشتر را برای تثبیت آب دریاچه ارومیه خواستار شد و افزود: کارهای اجرایی احیای دریاچه ارومیه در دو دوره کوتاه مدت و میان مدت انجام میگیرد تا به اهداف مورد نظر در سال 2002 برسیم.
ساعی گفت: اقداماتی در بخش صرفهجویی در آب کشاورزی و هدایت روانآبها و تغییر الگوی کشت و همچنین مسدود کردن کارهای غیرمجاز انجام میگیرد مربوط به کارهای میان مدت است.
وی افزو:د در طولانی مدت نیز در سال 1398 نیز از طریق آب رودخانه زاب کردستان و صرفهجویی تعیین شده هر شهرستان در بخش کشاورزی و پسآب تصفیهخانه شهرهای بزرگ 2 میلیارد و 300 میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه هدایت خواهد شد تا اقدامات اساسی در زمینه احیای این دریاچه انجام گیرد.
دریاچه ارومیه نام دریاچهای در شمال غربی کشور ایران است؛ طبق تقسیمات کشوری ایران، این دریاچه میان دو استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی قرار گرفته است.
مساحت این دریاچه در تابستان 2015 در حدود شش هزار کیلومتر مربع بود که در ردیف 25 مین دریاچه بزرگ دنیا از نظر مساحت قرار میگیرد.
دریاچه ارومیه در سال 1352 در فهرست پارکهای ملی ایران به ثبت رسید. پارک ملی دریاچه ارومیه، از زیستگاههای طبیعی جانوران در ایران میباشد. این پارک ملی با وسعت 462 هزار و 600 هکتار همچنین یکی از 9 ذخیرهگاه زیستکره در ایران است.
دریاچه ارومیه در دو دهه اخیر به دلایلی همچون خشکسالیهای مداوم، افزایش تعداد سدها و برداشتهای بیش از حد از سفرههای آب زیرزمینی به مشکل خشکیدن مواجه شده است.
دولت تدبیر و امید در چهار سال اخیر گام های مفیدی برای تثبیت دریاچه در مرحله نخست و احیای آن در مرحله بعد برداشته است.
نظر شما