چربیهای ترانس، روغنهای گیاهی و ... خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را بیشتر میکنند و منجر به اضافه وزن و بیماریهای قلبی میشوند.
به گزارش آوای سلامت به نقل از care۲ اما واقعیت این است که برخی افراد سراغ خوراکیهایی میروند که میزان چربی موجود در آنها صفر است حتی کوچکترین اثری از چربیهای سالم در آنها دیده نمیشود. به عبارت دیگر اجتناب از مصرف آجیل، روغن زیتون، آووکادو و دیگر چربیهای سالم میتواند ۶ مخاطره جدی برای سلامتی شما به همراه داشته باشد:
- ناباروری: مطالعات ثابت کردهاند که مصرف کم چربی باعث ناباروری و عدم تعادل هورمونی در زنان میشود. مطالعات دیگر حاکی از آنند که رزیمهای کم چرب میتوانند بر دورههای منظم قاعدگی تاثیر منفی بگذارند. مردان هم در این میان ایمن نیستند و رژیمهای کم چرب سطح تستوسترون را در آنها کاهش میدهد.
- افسردگی: آیا میدانستید که ۶۰ درصد مغز شما را چربیها تشکیل دادهاند و لایه چرب در مغز شما بر خلق و خوی شما تاثیر میگذارد؟ رژیمهای کم چرب باعث کاهش سطح چربی مغز شده و در نتیجه افزایش خطر ابتلا به افسردگی را به همراه دارند. علاوه بر این، کمبود اسیدهای چرب امگا ۳ منجر به ابتلا به بیش فعالی، اختلال دو قطبی و اسکیزوفرنی میشود. البته در اینجا منظور چربیهای مفید است چرا که مصرف بیش از حد چربیهای مضر، خود عامل تشدید افسردگی است.
- تضعیف سلامت قلب: سالها اعتقاد بر این بود که مصرف زیاد چربی باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی میشود. اما مطالعات اخیر ثابت کردهاند افرادی که از رژیم غذایی مدیترانهای مبتنی بر چربیهای مفید پیروی میکنند، با کاهش ریسک ابتلا به دیابت، بیماری قلبی و چاقی مواجهند.
- جذب کم مواد مغذی: چربیها جذب مواد مغذی را بهبود میبخشند. افزایش مصرف چربیهای مفید به شما اجازه میدهد که مواد مغذی بیشتری مانند ویتامین ای، ویتامین دی، ویتامین آ و ویتامین کا را جذب بدن کنید.
- افزایش گرسنگی: رژیمهای غذایی کم چربی باعث افزایش گرسنگی میشوند آنهم با افزایش تولید هورمون گرلین که هورمون گرسنگی است.
- افزایش وزن: رژیمهای کم چرب بهترین گزینهها برای کاهش وزن نیستند چون مطالعات ثابت کرده کسانی که از این رژیمها پیروی میکنند، کالری کمتری هم میسوزانند و همین عامل ابتلا به چاقی و اضافه وزن است.
نظر شما