به گزارش همشهري آنلاين، دكتر سيد حسن هاشمي افزود : شغل شریف و خطیر خبرنگاری، شغل پیامبران است و اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا شامل آموختن، مطلع کردن و پیام رساندن است.
وزير بهداشت اظهار داشت: راه روشنگری راهی است که همه مصلحان تاریخ و اندیشمندان راستین پیموده اند و باید مانند آنها باشیم تا برای پیمودن این راه، ضمن برخورداری از سلامت کامل و تقوی و صداقت که بر دانش و تجربه ارجحیت دارد، برای ارتقای اخلاق، رعایت حقوق شهروندان و پرهیز از رفتارهای نامناسب در جامعه مثمر ثمر باشیم.
- استمرار و ارتقای طرح تحول سلامت در چارچوب برنامه ششم
وزیر بهداشت از استمرار و ارتقای طرح تحول سلامت در چارچوب برنامه ششم توسعه به عنوان مهمترین محور برنامههای وزارت بهداشت در دولت دوازدهم یاد کرد و گفت: باید تلاشهای زیادی برای استقرار نظام ارجاع انجام دهیم و این امر، در صورتی که واقعی باشد، بسیار سخت و دشوار است چون نمیخواهیم استقرار نظام ارجاع، جنبه نمایشی داشته باشد.
هاشمی اظهار داشت: خوشبختانه در دولت یازدهم، بیش از 6 هزار مرکز، خانه و پایگاه بهداشت و مرکز جامع خدمات سلامت در کشور ایجاد شد و ظرفیت پذیرش دانشجویان نیز افزایش یافت و در محل زیست و دریافتی کادر درمانی نیز مداخلاتی انجام دادیم و در حال حاضر زمان برای استقرار نظام ارجاع، مهیا و فراهم شده است.
وزير بهداشت با تاکید بر لزوم توجه به موقعیت ایران در حوزه آموزش، پژوهش و دانش در حوزه سلامت، گفت: خوشحالیم که در این حوزهها جایگاهی ممتازی داریم اما باید تلاش کنیم تا ضمن حفظ وضعیت موجود، برای بهبود وضعیت نیز اقداماتی را انجام دهیم.
- اظهار اميدواري برای پایداری منابع حوزه سلامت در 100 روز اول دولت دوازدهم
وزیر بهداشت تصریح کرد: یکی از اقدامات مهمی که در دولت دوازدهم از سوی رییس جمهور و مجلس شورای اسلامی باید انجام شود، پایداری منابع مالی در حوزه سلامت و نیز رفع اشکالات بین شرکای ما در طرح تحول سلامت است که باید جزء اولویتها باشد و امیدوارم که در 100 روز اول دولت آینده، شاهد این اتفاقات باشیم.
هاشمی مطالبه گری از دستگاهها، نهادها و افرادی که به تولید بیماری میپردازند را بسیار مهم و اساسی خواند و افزود: مطالبه گری از این دستگاهها، یک کار مشترک است و باید با کمک رسانهها، این دستگاهها را کنترل، نصیحت و معرفی کنیم و در صورتی که نپذیرفتند، قضاوت در مورد آنها را به افکار عمومی واگذار کنیم. در دولت و خارج از دولت، دستگاههایی هستند که بیماری تولید میکنند و به آلودگی، افزایش آسیبهای جانی در بخش صنعت، جاده و غذا و سلامت روان میپردازند و باید در این حوزهها در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی، مطالبهگری کنیم.
وزیر بهداشت اضافه کرد: شهادت میدهم که دولتهای مختلف از جمله دولت یازدهم خدمات و اقدامات بسیار زیادی را در کشور انجام داده و موظف هستیم همچنان که به اشکالات و کاستیها توجه داریم و نباید از آنها چشم پوشی کنیم، به توفیقات نظام افتخار کنیم و آنها را بگوییم و مردم را ناامید نکرده و فقط نقاط سیاه را نبینیم البته انتظار هم نداریم که فقط نقاط قوت و نورانی دیده شود اما در کنار انذاری که میدهیم، بشارت باشد تا مردم به کشور و آینده انقلاب، امیدوار شوند.
هاشمی با اشاره به روزهای معرفی و تشکیل کابینه دولت پس از اخذ رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی، گفت: در دو سه هفته گذشته در کشور جو آرامی حاکم بود و من نیز مانند مردم از این بابت خوشحالم چراکه آنها از درگیری، دعوا، سروصدا، جنجال سازی و متهم کردن دیگران، خوششان نمیآید و فقط کار و کارنامه میخواهند.
وزیر بهداشت یادآور شد: مردم دوست دارند که مسئولان کشور شب و روز به آنها و مشکلاتشان فکر کرده و خود را وقف مردم کنند البته حق مردم هم است زیرا در صحنههای مختلف از ابتدای انقلاب تا دوران دفاع مقدس و بعد از آن، بیش از انتظار ظاهر شدند و برداشت من این است که اگر بخواهیم به موفقیت برسیم، چنین فضایی که در دو سه هفته گذشته در کشور حاکم بود، ادامه داشته باشد.
هاشمی تاکید کرد: مردم گرفتاریها و مشکلات زیادی دارند اما توقع و انتظار آنها بر خلاف آنچه در تریبونهای مختلف گفته میشود، زیاد نیست و همین که احساس کنند مسئولان برای آنها و مشکلاتشان تلاش میکنند، صرف نظر از نتایج آن، رضایت خواهند داشت.
- قدردانی از مجلس
وزیر بهداشت ضمن تقدیر از مجلس شورای اسلامی به دلیل حمایت از دولت یازدهم، ابراز امیدواری کرد که در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی و دادن رای اعتماد به کابینه مطابق انتظار عمومی عمل کند تا تمام افراد پیشنهادی رای اعتماد بگیرند و به سرعت کار خود را آغاز کرده و از حمایت همه ارکان نظام بهره مند شوند.
هاشمی با بیان اینکه کار اجرایی سخت و بلکه بسیار سخت است، افزود: انجام کار اجرایی نیازمند کمک و حمایتهای روحی و معنوی است و رسانهها بخشی از این کمک هستند البته نباید انتظار داشته باشیم که رسانهها فقط مدح کنند و اگر حرف یا اشکالی وجود دارد، نباید با فریاد گفته شود زیرا نه تنها مشکلی را حل نمیکند بلکه بر مشکلات نیز میافزاید.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در حوزه سلامت نیاز بسیار زیادی به کمک رسانهها داریم و اگر کمکهای رسانه در طول 4 سال گذشته وجود نداشت، چنین رضایتمندی بین مردم از خدمات حوزه سلامت ایجاد نمیشد.
هاشمی گفت: امیدواریم که رسانهها در جهت اجرای ماموریت اصلی ما که توانمندسازی مردم و افزایش دانش سلامت در راستای تغییر سبک زندگی برای ابتلای کمتر به بیماریها و مطالبه گری از سایر دستگاهها است، در سالهای آینده نیز به وزارت بهداشت کمک کنند.
هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: دعا کنید که بتوانیم خادم واقعی و سرباز صالح برای مردم و ایران باشیم. در حوزه سلامت هیچ محدودیت و تفاوتی در ارائه خدمات به افراد با هر گونه مذهب، نژاد و قومیتی وجود ندارد و وظیفه ما، خدمت کردن به مردم است و آرزو دارم که اگر در دولت دوازدهم پس از کسب رای اعتماد حاضر بوده و 4 سال خدمت بی منت داشته باشم، در پایان دوره، من و تیم وزارت بهداشت، سهمی در 15 میلیون نفری که رای ندادند داشته باشیم و بتوانیم افرادی که دلخور، بی تفاوت و ناامید هستند را امیدوار کنیم تا ملت ید واحد و همراه و همدل باشند و این، رمز بقای ایران و انقلاب و پیشرفت کشور است.
وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به مصاحبه حاشیه جلسه دولت و سوء برداشت از سخنانش توسط خبرنگار روزنامه قدس، گفت: آن خبرنگار دوست من است و در زمان تغییر مدیریت این روزنامه از من سه سوال پرسید که به آنها پاسخ دادم ولی بعد مطالبی منعکس شد که نیاز به توضیح دارد و زمانی که من با ایشان در جلسه ای با هم حضور داشته باشیم میتوان اصل اتفاق را تبیین کرد.
هاشمی افزود: این اتفاق شاید تنها نقطه سوال برانگیز و مبهم 4 سال گذشته حضور من در وزارت بهداشت در رویارویی با خبرنگاران باشد که در حضور آن خبرنگار، توضیحاتی ارایه خواهم داد.
نظر شما