به گزارش آوای سلامت به نقل از activebeat در مورد سرطان، مطالعات نشان میدهد که ۳۰ تا ۴۰ درصد تمام سرطانها با شیوه زندگی سالم و رژیم غذایی متعادل قابل پیشگیری است. بخصوص برای کاهش خطر ابتلا به انواع سرطانها، غذاهای غنی از ویتامینها، آنتی اکسیدانها، و کاروتنوئیدها باید در راس انتخاب شما قرار گیرند:
- سیر: اگر از بوی سیر و این که تنفس تان بد بو شود، نگران هستید، باید بدانید که ترکیبات گوگرد موجود در سیر که علت بوی آن هستند، از تشکیل مواد سرطان زا در بدن جلوگیری میکنند، منجر به افزایش سرعت تعمیر دی ان آ شده، سلولهای سرطانی را از بین میبرند و نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به سرطان های معده و روده بزرگ دارد. برای این که اثربخشی ترکیبات سیر را به حداکثر برسانید، این گیاه را قبل از پخت و پز پوست بگیرید و ریز کنید و بگذارید بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ساکن بماند. این کار، آنزیمهای سیر را فعال میکند و ترکیبات گوگردی آن را آزاد میسازد.
- بروکلی: بروکلی و سایر سبزیجات خانواده کلم نقش مهمی در کاهش سرطانهای دهان، مری و معده دارند. این سبزیجات آنزیمهای محافظ بدن را افزایش میدهند و از بین برنده مواد شیمیایی هستند که باعث سرطان میشوند. بهتر است این سبزیجات را خام بخورید یا بخار پز و نیم پز کنید چون ثابت شده گرم کردن آنها با دمای مایکروویو، بسیاری از مزایای ضد سرطان آنها از بین میرود.
- گوجه فرنگی: لیکوپن موجود در گوجه فرنگی آنتی اکسیدانی است که آن را به ثروتمندترین منبع طبیعی برای مبارزه با سرطان تبدیل کرده است. لیکوپن باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان در مردان میرود و نشان داده شده رشد برخی از سلولهای سرطانی از جمله سرطان سینه، ریه و اندومتر را متوقف میکند. برای به دست آوردن بیشترین سود از لیکوپن، گوجه فرنگیها را در حرارت بالا قرار ندهید و یا تبدیل به سس گوجه فرنگی نکنید. فرایند حرارت بالا، جذب لیکوپن را در بدن کاهش میدهد. بهتر است بدانید به غیر از گوجه فرنگی، هندوانه، گریپ فروت صورتی و فلفل قرمز نیز حاوی بیشترین میزان لیکوپن هستند.
- توتها: یکی از بهترین منابع آنتیاکسیدان برای خنثی کردن اثرات رادیکالهای آزاد و جلوگیری از آسیب سلولی هستند. توتفرنگی حاوی آنتیاکسیدانی به نام ویتامین ث و اسید الاژیک است و میتواند باعث جلوگیری از تشکیل مواد سرطان زا در بدن شود و رشد تومورها را متوقف کند. توت فرنگی حاوی فلانوئیدها برای جلوگیری از آسیب به دی ان آ بوده و نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه دارد.
- هویج: یک منبع غنی از آنتی اکسیدانهایی مانند کاروتنوئیدها؛ شامل آلفاکاروتن و بتاکاروتن است. اعتقاد بر این است که بتاکاروتن باعث کاهش رشد سلول های سرطانی و همچنین محافظت از سلولها در برابر آسیبهای ناشی از سموم میشود. با این حال در مطالعات اخیر ثابت شده که آلفاکاروتن حتی از بتاکاروتن برای جلوگیری و مبارزه با سرطان موثرتر است. هویجها را بهتر از به صورت بخار پز و برش داده شده مصرف کنید تا بیشترین مزایای سلامتی آنها را به دست بیاورید.
- برگهای سبز: سبزیجات تیره رنگ نه تنها منابع غنی از فیبر، آهن، و کلسیم هستند بلکه خواص ضد سرطانی نیز دارند. اسفناج و همچنین سایر سبزیجات تیره رنگ منبع عالی لوتئین هستند؛ آنتی اکسیدانی که مانع ایجاد رادیکالهای آزاد در بدن میشود و جلوگیری کننده از سرطانهای دهان و مری و معده است.
نظر شما