به گزارش ایرنا، ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران و در پاسخ به پرسشی درباره برنج تراریخته گفت: سیاست وزارت بهداشت درباره محصولات تراریخته و هر محصول جدید غذایی این است که حتما باید آزمایشها و تاییدیه های لازم را داشته باشد، دنیا در حال پیشرفت است و تولید محصولات کشاورزی اصلاح شده و از حمله دستکاری ژنتیکی سالهاست که انجام میشود.
وی گفت: در مورد برخی از این محصولات مانند سویا بازار دنیا تقریبا در انحصار محصولات تراریخته است، در کشور ما نیز برخی از این مصولات با مجوز وزارت بهداشت وارد بازار شده است و به مردم اطمینان میدهیم که محصولی که با تاییدیه وزارت بهداشت وارد بازار شده باشد، کاملا سالم است.
حریرچی درباره برنج تراریخته نیز تایید کرد: آزمایش برنج تراریخته در آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی یزد نشان داده است که این محصول مشکلی نداشته است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا محصول تراریخته ای بوده که وزارت بهداشت رد کرده باشد، گفت: در پاسخ به این پرسش باید بررسی کنم.
- وزارت بهداشت با پزشکانی که چند بیمار را همزمان معاینه کند، برخورد ميکند
سخنگوی وزارت بهداشت درباره تخلف برخی پزشکان در مطب که چند بیمار را با هم معاینه میکنند، گفت: این تخلف در برخی مطبها وجود دارد و موضوع جدیدی نیست، در بخش دولتی به علت کمبود پزشک عمومی و متخصص در مواقعی یک پزشک مجبور است در یک شیفت کاری 50 تا 70 بیمار ر ویزیت کند و نمیتواند وقت لازم را برای هر بیمار اختصاص دهد اما در مطبهای خصوصی که کمبود نداریم، این مسئله قابل قبول نیست.
وی گفت: بر اساس مصوبه دولت هر پزشک عمومی باید 15 دقیقه، هر متخصص 20 دقیقه، هر پزشک فوق تخصص 25 دقیقه و هر متخصص روانپزشکی 30 دقیقه برای هر بیمار وقت بگذارد و باید حریم خصوصی بیمار رعایت شود بنابراین از پزشکان درخواست داریم از ویزی چند بیمار به طور همزمان خودداری کنند.
حریرچی افزود: از مردم نیز میخواهیم در صورت مشاهده چنین مواردی موضوع را گزارش کنند و حتما با پزشکان متخلف برخورد میشود البته نظارت بر مطبهای خصوصی به عهده سازمان نظام پزشکی است.
وی گفت: در بخش دولتی هم کمبود پزشک داریم و هم توزیع پزشکان نا متقارن است امیدواریم با مصوبات مجلس و افزایش ظرفیت پذیرش پزشک و افزایش پذیرش بومی در 10 سال آینده این مشکل بر طرف شود.
قائم مقام وزیر بهداشت درباره جلسه روز یکشنبه وزیر بهداشت با انجمن بیهوشی درباره اعتراض این متخصصان به کاهش تعرفهها گفت: اساس صحبتهای این جلسه بر تفاهم و همکاری بود. این مسئله از حدود 8 تا 9 ماه پیش مطرح است، برخی از نهادها و سازمانها پیشنهاد کردند که در شهریور ماه کتاب تعرفههای پزشکی اصلاح شود که در حال بررسی این پیشنهاد هستیم.
- وزارت بهداشت با واقعی شدن تعرفهها موافق است
حریرچی گفت: وزارت بهداشت همواره با واقعی شدن تعرفههای پزشکی موافق است و باید سازمانهای بیمه گر و بودجههای دولتی بتوانند فاصله تعرفههای پزشکی تا قیمت واقعی را جبران کنند، امیدوارم منابع لازم در بودجه کشور دیده شود و با اصلاح تعرفهها مشکلات بر طرف شود و در آینده نزدیک با تقویت منابع مالی بیمهها، رابطه مالی پزشک و بیمار نیز از بین برود.
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: پزشکان همیشه در صحنههای سخت تاریخی مانند دوران انقلاب، جنگ و تحریم در کنار مردم بوده اند، در اوایل انقلاب عمل جراحی باز قلب فقط در تهران انجام می شد اما اکنون نه تنها در تمام مراکز استانها بلکه در بسیاری از شهرهای رده دو و سه آنها نیز انجام می شود و در کشوری با 80میلیون جمعیت سالی کمتر از هشت بیمار برای درمان به خارج اعزام میشوند.
وی افزود: بعید میدانم خبر کاهش خدمات متخصصان بیهوشی واقعی باشد و این پزشکان در ساعات کاری کم کاری کنند و امیدوارم این مشکل هر چه زودتر حل شود. خود ما در وزارت بهداشت در این مورد تحت فشار هستیم و امیدواریم اتفاق معناداری نیفتد و تاکنون در هزار بیمارستان کشور اتفاق خاصی نیفتاده است، فقط ممکن است در برخی جاها برخی پزشکان به مرخصی رفته باشند.
حریرچی در پاسخ به پرسشی درباره انتصابات فامیلی در برخی دانشگاههای علوم پزشکی با رد این ادعا گفت: مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی به معنای خدمت به مردم و فداکاری است و با توجه به نظارتهای دقیقی که وجود دارد امکان سوء استفاده وجود ندارد و هر جا نیز که شائبه ای باشد به صورت با آن برخورد میشود.
وی گفت: اگر در جایی انتصابها مطابق ضوابط نباشد در صورتی که گزارش شود با آن برخورد میکنیم اما انتصاب یک فامیل به عنوان رئیس یک کلینیک، سوء استفاده از موقیت نیست ضمن اینکه در برخی شهرها به علت تشابه فامیل افراد این نوع سوء تفاهمها به وجود میآید، در عین حال از طریق نمایندگان مجلس در استانها بر عملکرد مسئولان محلی نظارت داریم.
- طب اسلامی در هیچ یکی از متون قانونی و سیاستهای کشور جایگاهی ندارد
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره علت رد طب اسلامی در وزارت بهداشت گفت: زدن این حرف که چیزی به عنوان طب اسلامی نداریم، کار آسانی نیست و این کار پس از بررسیهای طولانی در متون قانونی و اسناد بالا دستی و متون فقهی انجام شده است و فرایند پیچیده ای داشته است و البته ممکن است تبعاتی هم داشته باشد.
وی گفت: در زمینه مسائل اسلامی از مقام معظم رهبری بالاتر که نداریم در سیاست های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری نیز کلمه ای به عنوان طب اسلامی قید نشده است و از طب ایرانی صحبت شده است، البته همه قبول داریم که پیامبر و ائمه اطهار معجزه و شفا داشته و دارند اما این مسئله موضوعی جداگانه است و با ادعاهایی که به نام طب اسلامی مطرح می شود متفاوت است.
حریرچی افزود: همه علما نیز امروزه برای درمان بیماری از طب مدرن و درمان بیمارستانی استفاده میکنند و بسیاری از آنان نیز بارها گفته اند که اگر بوعلی نیز امروز زنده بود از کتاب قانون برای طبابت استفاده نمیکرد بلکه از علم روز استفاده میکرد.
وی گفت: برخی افراد از طب روایی سخن میگویید و معتقدند با احادیث و روایات میتوان بیماران را درمان کرد، در حالی که بسیاری از این روایت سندیت ندارند و آنهایی که سندیت دارند نیز بیشتر مربوط به سبک زندگی و آداب تغذیه است و درباره درمان بیماری ها نیست در حالی که برخی از افراد مدعی هستند با یک جوشانده میتوانند سرطان یا برخی بیماریهای مادرزادی، دردهای سیاتیک یا سایر بیماریهای شدید را درمان کنند که هیچ جایگاهی ندارد و تخلف آشکار است.
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: برخی از این مدعیان میگویند درمان ما رایگان است و به دنبال پول نیستیم اما داروهایی را با نسخه های 150 یا 200 هزار تومانی به افراد میدهند که کاملا شائبه سوء استفاده مالی و تخلف دارد. چنین کارهایی هم سلامت مردم را به خطر می اندازد و هم قداست اسلام و ائمه را خدشه دار میکند و قابل تحمل نیست.
وی درباره ارجاع بیماران برای درمان به خارج از بیمارستان نیز گفت: در مورد افراد بستری در بیمارستان به هیچ وجه ارجاع برای دارو و لوازم پزشکی یا انجام آزمایش و تصویربرداری به خارج از بیمارستان نداریم مگر اینکه در چرخه ارجاع بیمارستان صورت گیرد و هر گونه پرداخت خارج از صندوق بیمارستان نیز ممنوع و تخلف است.
حریرچی ادامه داد: در مورد نوبت های پیوند نیز باید گفت که وضعیت ایران به خصوص در مورد پیوند کلیه از بسیاری از کشورهای پشرفته نیز بهتر است در برخی کشورها مانند انگلیس انتظار برای پیوند کلیه تا 12 سال طول می کشد البته یک علت آن نبود پیوند از فرد زنده است. البته داروهای بیماران پیوندی اغلب گران و خارج از تعهد بیمه هستند که امیدواریم بیمهها این داروها را پوشش دهند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: برخی از افزایش سهم سلامت از تولید ناخالص ملی گله دارند و معتقدند این پول ها اسراف است و باید صرفه جویی شود و همزمان از ضعف از پوشش هزینههای بیماران و پشت نوبتیها گله دارند که در این سخنان تضاد وجود دارد.نمی توان انتظار داشت که تولید ناخالص ملی ایران در دنیا در رتبه 80باشد و سهم کافی از سلامت نیز اختصاص داده نشود و آن وقت هم سطح پیشرفته ترین کشورها به مردم خدمات سلامت ارائه شود.
- بیماری و کم وزنی سلامت مردم یمن را تهدید میکند
وی در پاسخ پرسشی درباره برنامه رئیس جمهوری در سفر به نیویورک درباره مسائل مرتبط با حوزه سلامت گفت: بیشتر ارتباطات بین المللی سلامت ایران از طریق ارتباط وزارت بهداشت با سازمان بهداشت جهانی دنبال میشود، البته حتما گزارش پیشرفتهای ایران در حوزه سلامت در گفت و گوهای سران کشورها مطرح می شود و حتما رئیس جمهوری در سخنانی که در نیویورک مطرح میکند به فاجعه ای که سلامت مردم یمن را تهدید میکند و گسترش وبا در این کشور؛ کاهش وزن کودکان یمنی و نیز از بین رفتن زیرساختهای درمانی در این کشور و مسئله ای که سلامت مردم مسلمان میانمار را تهدید میکند، اشاره خواهد کرد.
حریرچی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره تاخیر در پرداخت اضافه کار و کارانه پزشکان، پرستاران و پیراپزشکان گفت: در این مورد هیچ وقت قضاوت نکنید که این افراد اعتراض دارند یا انگیزه کار آنان کاهش یافته است، همه کادر درمانی بدون کوچکترین خدشه ای خدمات رسانی به مردم را در مراکز درمانی انجام میدهند البته به علت تاخیر در پرداخت بیمهها، مطالبات آنها مانند کارانه و اضافه کار در بیمارستانهای مختلف بین چهار ماه تا یکسال با تاخیر پرداخت میشود و مدت این تاخیر استان به استان و بیمارستان به بیمارستان متفاوت است.
وی افزود: در حادثه تصادف داراب یکی از مجروحان که از نزدیک فعالیت پرستار و کمک پرستار را دیده بود توصیه کرد که از کار این افراد کم کنیم در واقع این فرد جراحت خود را فراموش کرده بود و تحت تاثیر فعالیت کادر درمانی قرار گرفته بود.
حریرچی گفت: تاخیر بیمهها باعث شده که تنها مطالبات پرسنل بیمارستانها با تاخیر پرداخت شود بلکه هزینه شرکتهای تجهیزات پزشکی و تامین غذای بیمارستانها نیز با تاخیر پرداخت میشود اما هیچ خللی در خدمات رسانی در بیمارستانها رخ نداده است گر چه قسمتی از هزينههای زندگی این افراد از این طریق تامین میشود و تاخیر در این پرداختها زندگی آنان را به مشکل میاندازد.
نظر شما