سال گذشته تيمي از پزشكان قلب آمريكا و اروپا با هماهنگي يك خيريه، جراحيهاي پيچيده قلب كودكان را در بيمارستان لواساني انجام دادند. اما خبر اين جراحيها امسال نيز دست بهدست ميچرخد و باعث ايجاد دردسر براي مسئولان بيمارستان، بيماران و خانوادههايي ميشود كه از راه دور به اين بيمارستان ميآيند.
حسين خزائي، مدير روابط عمومي بيمارستان شهيد لواساني در گفتوگو باهمشهري گفت: اين خبر به كل كذب است ولي باعث مشكلات زيادي براي بيمارستان و مردم شده است. خيلي از بيماران از راههاي دور به تهران آمدهاند و خيليهايشان جايي براي ماندن ندارند. آنها فقط بهدليل اين خبر كذب راهي اين بيمارستان شدهاند. يكي از بيماران وقت بيمارستان قلب رجايي كودك خود را لغو كرده و براي جراحي توسط پزشكان اروپايي به اين بيمارستان آمده است. انتشار خبرهايي اينچنين عملي ناشايست است كه فقط دردسر و شرمندگي را به همراه دارد.
او گفت: به مادري كه از شهرستاني دور به تهران آمده چطور بگوييم چنين خبري صحت ندارد و بايد راه آمده را نااميد به شهرش برگردد؟ اين خبر يك هفته است كه براي بيمارستان دردسر ايجاد كرده و هر روز تعداد مراجعان اين چنيني بيشتر ميشود. در خبر كذب منتشر شده در شبكههاي اجتماعي آمده « تيم جراحي قلب اطفال آمريكا از فردا تا21اسفند دربيمارستان شهيد لواساني تأمين اجتماعي تهران بهطور رايگان كودكاني كه نياز به عمل قلب دارند را جراحي ميكنند. لطفا اگر كودك بيماري را ميشناسيد معرفي كنيد.» به گفته حسين خزائي سال گذشته، مسئولان خيريه و بيمارستان با هماهنگيهاي قبلي و ارسال سابقه بيماران به پزشكان از چندماه قبل و برنامهريزي دقيق اين كار را انجام دادهاند. مگر ميشود با يك فراخوان بيماران را جراحي كرد؟ هماكنون وقتهاي بيمارستان لواساني براي آنژيوگرافي چند ماهه است و اين بيمارستان 10تخت بيشتر ندارد. اين خبر بيمارستان را با بحران مواجه كرده است.
وي با درخواست از مردم براي توقف انتشار چنين خبري گفت:اين مركز فوق تخصصي قلب و عروق به مانند گذشته به رسالت ارائه خدمات درماني به بيمهشدگان تأمين اجتماعي و ساير اقشار مشغول است و هيچ تيم پزشكي خارجي در اين بيمارستان برنامهاي ندارد. اين نخستين بار نيست كه چنين خبرهايي موجبات نا اميدي بيماران و خانوادههايشان را فراهم ميكند. خبر درمان بيماران سرطاني در بيمارستاني خصوصي نيز سالهاست دست بهدست ميشود و با وجود گذشت سالها از انتشار آن هنوز در شبكههاي اجتماعي باز نشر ميشود. انگار قرار نيست اين خبر دست از سر مردم بيمار بردارد. فارغ از جنبه تبليغاتي چنين شايعاتي براي بيمارستانهاي خصوصي و سر زبان افتادن نام بيمارستان، برخي از اين خبرهاي كذب مانع از پويشهايي ميشود كه به نفع مردم است. يكي از آخرين شايعهها كه هنوز به حيات مجازي خود ادامه ميدهد، انتقال ايدز از طريق تست قند خوني است كه دانشگاههاي علوم پزشكي از افراد ميگيرند. به گفته دكتر حميرا فلاحي، پزشك و كارشناس آموزش و اطلاعرساني اداره كنترل ايدز، اطلاعرساني يك شمشير دو لبه است.
او به همشهري گفت: با يك اطلاعرساني صحيح، ميتوان مردم را در جهت درست هدايت كرد اما همه اطلاعرسانيها حقيقت ندارند؛ چند وقت پيش شايعهاي در شبكههاي اجتماعي منتشر شده بود كه براساس آن مردم براي تست ديابت به پايگاههاي سيار وزارت بهداشت مراجعه نكنند؛ چون با كيتهاي مربوطه ويروس HIV را منتقل ميكنند. اين نشان ميدهد طرحي كه ميتواند براي سياستگذاران در تدوين برنامههاي كلان و ارائه خدمات بهتر مفيد باشد، با يك شايعه در شبكههاي مجازي چطور ميتواند تخريب شود. حال فكر كنيد با وجود چنين شايعههايي، واكسيناسيون سراسري فلج اطفال كه در سالهاي پيش خانه به خانه انجام ميشد، چقدر با مشكل و مخالفت ميتوانست مواجه شود.وي گفت: سواد سلامت مردم، حرف اول را در سلامت جامعه ميزند. مردم نبايد هر چيزي را كه ميخوانند و ميشنوند، تحليل كنند. در گروههاي تلگرامي خبرهايي از سر خيرخواهي منتشر ميشود كه لزوما صحيح نيست.
نظر شما