جوانمردانه یا ناجوانمردانه، هوا همچنان دارد روز به روز سردتر میشود و داشتن یک کانون گرم برای مقابله با آن نیز هر لحظه واجبتر میشود.
برای خرید و استفاده صحیح از انواع بخاری گازی باید اطلاعاتی داشت؛ وگرنه در هوای سرد که این وسایل، عزیز میشوند و بازارشان هم گرم، ممکن است با یک خرید اشتباه، نقرهداغ شوید یا با استفاده اشتباه و غیراصولی، خدای نکرده خانه و زندگیتان بسوزد یا به دست بیسر و صداترین قاتل دنیا، یعنی «منواکسید کربن» به جهان باقی بشتابید.
پس میبینید! سبد خرید این شماره داستان مرگ و زندگی است؛ جدی بگیرید!
بخاری گازی را از کجا میشود خرید؟
همیشه هر چیزی را حتی از سر کوچه هم میشود خرید اما در بورس خرید و فروش آن، لذت، منفعت و تنوع بیشتری وجود دارد. برای دسترسی به بورس بخاری گازی در تهران، باید راهی سهراه امین حضور، خیابان جمهوری و پاساژ حافظ – در آن حوالی – شد. آنجا تنوع آنقدر زیاد است که غیر از تفاوت طراحی ظاهری و جزئیات دیگر مثل داشتن منبع آب (به عنوان تلطیفکننده هوا) و البته تنوع قیمت، حتی در انتخاب بین مارکهای مختلف کمی گیج میشوید. این روزها این مارکهای بخاری گازی توی بازار وجود دارند که گهگاه تبلیغات آنچنانیای هم درمورد انواع آن میکنند: «آبسال، نیککالا، پلار، مشعل گاز، جهان افروز، جهان شرق، بوتان، لورچ، آزمایش، برفاب، مهیاگاز و...».
یک توصیه مفید برای آنهایی که آنلاین هستند، سرزدن به بورس اینترنتی بخاریهای گازی است. تا دلتان بخواهد، وبسایتهای خرید و فروش لوازم خانگی و نیازهای روز وجود دارد که به ویژه این روزها، منوی کاملی از انواع بخاریها با قیمت و جزئیات کامل دارند. کافی است به دنبال ترکیب «بخاری گازی» در موتورهای جستوجو باشید؛ اطلاعاتی که از این راه به دست میآورید، بسیار زیاد و قابل اطمینان است؛ ضمن اینکه فروشندهای هم وجود ندارد که بخواهد با حرافی، جنس را به شما قالب کند. بعد از به دست آوردن این اطلاعات و انتخاب نهایی، حتی میتوانید از همین سایتها به طور اینترنتی خرید کنید یا بروید همان سهراه امین حضور؛ با خودتان است.
بخاری از کی مد شد؟
قدمت بخاری در ایران، مثل دیوان سعدی و حافظ به قرن هفتم و هشتم هجری برمیگردد. برای اولین بار از چنین چیزی توی خانههای مردم پولدار استفاده شد. بعدها در دوره صفویه این جعبه آتشین، در خانههای بیشتری متداول شد تا دوره قاجار که بخاری در شهرهای کوچک و بزرگ عمومیت پیدا کرد. سالهای سال هم از این ماجرا گذشت تا بالاخره در سال1343، آتش گاز، از دل یک بخاری وطنی بلند شد و اولین بخاری گازی در کشور تولید شد؛ کاری که 10 سال طول کشید تا تبدیل به یک کار صنعتی درست و حسابی با محصولات استاندارد شود. بالاخره از اوایل دهه 60 هم شرکتها به جای کارهای متفرقه و تبدیل بخاریهای نفتی به نمونه گازی، بالاخــره بخــاری گــازی با اصل و نسب تولید کردند. کار آنقدر بالا گرفت که حالا 150واحد تولید بخاری دودکشدار و 5واحد تولید بخاری بدون دودکش دارند پشت سر هم بخاری گازی تولید میکنند.
بخاری باید استقلالی باشد
بخاری گازی از آن کالاهایی است که حتما باید شفافیت عملکرد داشته باشد؛ یعنی شیشهاش جوری باشد که خیلی واضح شعله آن را ببینید و بفهمید داخل آن چه خبر است و وضعیت سوخت و سازش را کنترل کنید.
هنگام استفاده از بخاری باید بدانید که برای گاز شهری تنظیم شده یا کپسول. اگر نیاز به تنظیم مجدد است، لطف کنید و خودتان اقدام نکنید چون این کار اوستا میخواهد.
بخاری و هر وسیله گازسوز دیگری حتما باید با شعله آبی بسوزد. اگر شعله زرد شد، حتما باید به فکر تنظیم مجدد یا حتی تعمیر آن باشید. اما اگر شعله قرمز شد، لابد بخاری دلش خون است و اوضاع آن خیلی ناجور است. بخاری مثل موتور ماشین و دل عشاق درونسوز است و البته هر سه را باید اول کار گرم کرد بعد تخته گاز گرفت.
هیچوقت برایفرار از سرما در ورود به خانه، یکباره شعله بخاری را تا آخرین درجه زیاد نکنید؛ کمترین ضرر این کار، آسیب به رنگ و شیشه بخاری است.بعید نیست اگر شیشه کمی ضعیف باشد، بترکد.
بخاریهایی که پیچ تنظیم گاز در آنها مخفی شده است، انتخاب بهتری هستند؛ بدین ترتیب دیگر بیدلیل و با یک عرق کردن یا لرز گرفتن، تند و تند شعله بخاری را زیاد و کم نمیکنید.
هنگام خرید بخاری دقت کنید بدنه و شیشه، خاصیت آنتی شوک داشته باشد؛ یعنی اگر در حالت بسیار داغ، آب یا مایع سرد دیگری بر آن پاشیده شود، دچار شکستگی و انفجار نشود.
وقتی بخاری دودکشدار را نصب میکنید، یادتان باشد استاندارد حداقل اندازه لوله دودکش آن در اتاق، یک متر و نیم است.
به صورت طبیعی و بدیهی لوله بخاری باید داغ باشد؛ اگر غیر از این بود به احتمال زیاد، جریان انتقال هوای سوخته از این لوله بهدرستی انجام نمیشود و خطر آلودگی هوا با منواکسید کربن وجود دارد.