در این نشست اساتید و پژوهشگران قالی امید بنام، احمد بزمی، مهدی کشاورز و بیژن اربابی به بررسی فرش عمواوغلی با رویکرد هنری و فرهنگی پرداختند.
امید بنام پژوهشگر حوزه قالی و یکی از اعضای پنل با تاکید بر آثار خاندان عمواوغلی گفت: خاندان عمواوغلی با بکارگیری جمعی از افراد خوش فکر از اساتید طراح، رنگرز و بافنده توانستند بخشی از تاریخ قالی ایران را رقم بزنند و امروزه بسیاری از آثار شاخص این برند را در موزههای ایران و خارج از کشور و برخی مجموعه های خصوصی میبینیم.
این پژوهشگر حوزه قالی ایران در ادامه متذکر شد: خاندان عمواوغلی مارک(لوگو)های خود را در حاشیه بالای آثارشان میبافتند و یکی از دلایل ماندگاری نام و آثار آنهاست که متاسفانه امروزه این مساله را به دلیل نبود کیفیت تولیدها شاهد نیستیم.
بنام در این نشست با ارائه سه سند تاریخی از عمواوغلیها برای اولین بار، از حال ناخوشایند وضعیت این قالیها در کاخ موزهها خبر داد و با ارائه تصاویری از وضعیت نامطلوب نگهداری آنها بر ضرورت احداث موزه دوم قالی ایران برای ماندگاری این آثار تاریخی تاکید کرد.
این استاد طرح و نقش قالی با اشاره به تنها یک مقاله و یک تحقیق دانشگاهی در حوزه قالی عمواوغلی، لزوم انجام تحقیقات علمی و پژوهشی در حوزه قالیهای موزهای را از ضروریات این هنر- صنعت عنوان کرد.
در بخشی دیگر از این پنل "احمد بزمی" از پیشکسوتان و تولیدکننده قالی نیز در حوزه پیشینه قالی عمواوغلی توضیحاتی بیان کرد.
مهدی افشار کشاورز از دیگر اساتید حاضر در این پنل با ارائه تحلیل گفتمانی در حوزه قالی عمواوغلی، نگاه به فرش عمواوغلی را به مثابه نگاه به تاریخ ایران عنوان کرد.
بیژن اربابی استاد دانشگاه هنر که ریاست این پنل را بر عهده داشت بر ضرورت برپایی نشستهای بعد از این در حوزه قالیهای ایران تاکید کرد.
شایان ذکر است؛ در ابتدای این نشست فیلم مستند خاندان عمواوغلی از مجموعه فیلمهای مستند قالی آذربایجان به تحقیق و نویسندگی امید بنام پخش شد.
گفتنی است؛ نشست نگاهی به تولیدات و سفارش های فرش عمواوغلی روز یکشنبه 12 آذرماه سال جاری در محل موزه ملک برگزار شد.
نظر شما