همشهری آنلاین: رئیس سازمان غذا و دارو گفت: انتظار می‌رود مدیران نظارت بر دارو در حوزه بیمارستانی در موضوع خرید داروها دقت کنند.

رییس سازمان غذا و دارو

به گزارش همشهري آنلاين به نقل از سازمان غذا و دارو، غلامرضا اصغری در همایش مدیران دارویی معاونت‌های غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، ضمن تسلیت به خانواده‌های درگذشتگان حادثه نفتکش ایرانی سانچی گفت: بحران دارویی سال های گذشته و قبل از طرح تحول سلامت را فراموش نمی‌کنیم؛ به طوری که بیماران برای دریافت دارو و ملزومات پزشکی به خارج از بیمارستان مراجعه می‌کردند، خود بیمارستان‌ها نیز توان خرید دارو نداشتند، مردم گرفتار بودند و هزینه‌های بسیاری به مردم تحمیل می‌شد.

اصغری ادامه داد: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، برنامه طرح تحول نظام سلامت اجرا شد و کمترین آثار آن این بوده که زیرمیزی‌ها و پرداخت نامتعارف حذف شود، دسترسی آسان به دارو و ملزومات پزشکی حاصل شده و هزینه‌های بستری و درمان و پرداخت از جیب مردم نیز کاهش یافت. همچنین نزدیک به ۴ الی ۵ میلیون نفر که هیچگونه بیمه ای نداشتند قرار شد که بیمه شوند که البته این تعداد به حدود ۱۰ الی ۱۱ میلیون نفر رسید و بیمه شدند، این افراد هیچ سرانه ای نیز پرداخت نمی‌کنند.

  • اختلال در بازار دارویی کشور به دلیل تاخیر در پرداخت بیمه‌ها

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: متاسفانه پرداخت بیمه‌ها چندین ماه به عقب افتاده و بازار دارویی را با اختلال مواجه کرده است که خوشبختانه با پیگیری‌هایی که از جوانب مختلف صورت گرفته، بخشی از مشکلات دارویی با پرداخت اوراق برطرف شده و امیدواریم در هفته‌های آتی با پرداخت حداقل حدود ۲ هزار میلیارد تومان به صورت نقدی و ۲ هزار میلیارد تومان هم به صورت اوراق، مشکلات دارویی تا حد زیادی برطرف و حالت عادی به خود بگیرد. لذا در این زمینه پیگیر هستیم و امیدواریم این موضوع محقق شود.

وی عنوان داشت: به طور متوسط در هر ماه ۷۰۰ میلیارد تومان هزینه دارویی داریم و این مبلغی است که باید بیمه‌ها به دانشگاه‌ها پرداخت کنند، این هزینه‌ها روز به روز اضافه می‌شود و زنجیره پرداخت با مشکل مواجه می‌شود. به نظر می‌رسد بحران دارویی که با آن مواجه بودیم در چند هفته آینده کمتر خواهد شد و در این زمینه امیدواری جدی وجود دارد.

رئیس سازمان غذا و دارو خطاب به مدیران دارویی دانشگاه‌ها گفت: باید هزینه‌ها را مدیریت کنیم و برای این مدیریت باید برنامه‌ریزی موثر داشته باشیم. در این زمینه انتظارمی‌رود مدیران نظارت بر دارو در حوزه بیمارستانی فعالانه عمل کنند و در زمینه خرید دارو دقت و توجه جدی داشته باشند و برنامه‌ریزی شده خرید کنند و انبارهای بیمارستان‌ها باید کنترل شود؛ یعنی دانشگاه‌ها باید بر موجودی انبارهای بیمارستانی نظارت فعال و موثر داشته باشند.

اصغری ادامه داد: با نیازسنجی واقعی که انجام خواهد شد، در خریدهای دارویی خود صرفه جویی کنید. از ابتدای سال آینده برای ۲۰ قلم پرمصرف دارو در سطح ملی برنامه‌ریزی خواهد شد تا خریدها از طریق مناقصه صورت گیرد و خرید راهبردی بطور جد در دستور کار خواهد بود.

وی گفت: مدیران دارویی در موضوع تجویز و مصرف نیز باید نظارت‌های جدی داشته باشند. در این زمینه ما بخشی از معاونت درمان هستیم که امیدواریم بتوانیم با کمک‌های خود به معاونت درمان در نظارت بر تجویز دارو ها کمک شایانی انجام شود.

  • قیمت داروهای ژنریک کنترل شود

وی افزود: در بیمارستان‌ها و در بخش سرپایی نیز باید نظارت‌های جدی شود و از تولیدات داخلی استفاده شود و به هیچ عنوان دارویی که در کشور تامین کننده دارد، اجازه واردات نخواهد داشت و قیمت داروهای ژنریک نیز کنترل و مدیریت شود. باید با نظارت‌هایی که انجام می‌شود از اینکه بیمار سوق داده می‌شود تا از داروی خارجی استفاده کند، جلوگیری کنیم و در این زمینه با کسی که مشهور است برخورد جدی خواهد شد و کسی هم که به اقتصاد داخلی کمک می‌کند باید حمایت شود.

  • فروش داروهای خارج از فهرست از سوی داروخانه‌ها، ممنوع

اصغری ادامه داد: از برخی از شهرستان‌ها گزارشاتی رسیده که در برخی داروخانه‌ها داروهای خارج از فهرست به فروش می‌رسد که باید برخورد جدی شود و این قابل قبول نیست و قطعا باید با داروخانه‌های متخلف برخورد شود.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: یکی دیگر از برنامه‌هایی که در حال انجام است و در این زمینه جلساتی را با انجمن داروسازان برگزار کرده‌ایم، این است که داروخانه‌ها نظم به خصوصی داشته باشند تا جایگاه‌های مناسبی برای داروسازان در تیم درمانی رقم بخورد.
وی گفت: بازنگری آیین نامه نیز یکی دیگر از برنامه‌هایی است که در حال اجراست و امیدواریم در سال آینده به دانشگاه‌ها ابلاغ شود.

اصغری گفت: مدیران دارویی دانشگاه‌ها آمادگی داشته باشند که بخشی از اختیارات از سازمان غذا و دارو به دانشگاه‌ها تفویض خواهد شد و نباید شرکت‌ها و افراد از شهرستان‌ها به تهران و سازمان غذا و دارو مراجعه کنند.

کد خبر 395695

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha