به گزارش پايگاه اطلاعرساني محيط زيست، زهرا جواهریان مدیرکل توسعه پایدار سازمان محیطزیست در رابطه با خسارتهایی که آلودگی محیط زیست به اقتصاد وارد میکند، محاسباتی انجام شده است که با وجود آن چنین به نظر میآید که این خسارتهای فرامیلیاردی، رو به افزایش باشد. اگرچه این محاسبات به صورت اختصاصی تا به حال صورت نگرفته، اما در سطح کلان انجام شده است. بر اساس بررسیهای سازمان محیط زیست ۷ منطقه تعیین خسارت شده تا براساس آن مشخص شود آنها تا چه اندازه از نظر آلودگی، تخریب و ... آسیب دیدهاند. ۲۳ منطقه نیز ارزشگذاری اقتصادی شده تا مشخص شود فلان منطقه تا چه اندازه ارزشمند است. البته محاسبه این ارزشها سالانه انجام میشود.
فرض کنید یک تالاب خشک شود، در حالی که ارزش هر یک هکتار آن ۸ میلیارد باشد یعنی سالی ۸ میلیارد به اقتصاد کشور آسیب میزند. بر این اساس خسارتها محاسبه میشود. البته در بخشهای جزئیتر نیز به تازگی فعالیتهایی انجام شده و سازمان محیطزیست قصد دارد دایره این محاسبات را گستردهتر کند. برای مثال محاسبه خسارت آلودگی یک کارخانه است. طبق آنچه در قانون هوای پاک ذکر شده باید از آلودهکننده خسارت دریافت کرد.
بر این اساس هرچه آلودگی بالاتر باشد، خسارت بالاتر میرود. بر اساس آخرین محاسباتی که بانک جهانی روی آلودگی هوا انجام داده، این مورد به تنهایی ۸ میلیارد دلار به تهران خسارت وارد کرده، اما هنوز خسارتهای حاصل از آلودگیهای دیگر زیستمحیطی محاسبه نشده است. در حالی که در بحث خسارتهای مطرحشده منظر و نگاه به طبیعت هم میتواند یک مورد برای محاسبه باشد. برای مثال خسارت لذت نبردن از طبیعت نیز قابل محاسبه خواهد بود. با این وجود اقدام تازهای که در محیط زیست در حال انجام است، میتواند این محاسبات را تا حدودی دقیقتر هم کند. بر اساس این اقدام تازه قرار است داراییهای محیط زیست وارد حسابهای ملی یا حداقل جدولهای اقماری شود. مزیت ورود این داراییها محاسبه GREEN GDP است که تا به حال در کشور انجام نشده است.
همشهری آنلاین: در رابطه با خسارتهایی که آلودگی محیطزیست به اقتصاد وارد میکند، محاسباتی انجام شده است که با وجود آن چنین به نظر میآید که این خسارتهای فرامیلیاردی، رو به افزایش باشد.
کد خبر 397575
نظر شما