به گزارش مهر ، محسن پورسیدآقایی در مراسم امضای مبادله نامه همکاری بین ایران و ژاپن در زمینه تامین تجهیزات اندازهگیری و تجزیه تحلیل آلایندههای هوای تهران که امروز (دوشنبه 23 بهمن) برگزار شد، اظهار کرد: برای کاهش آلودگی هوای تهران این تفاهم نامه به امضا رسید، مجری این طرح در ایران شرکت کنترل کیفیت هوای تهران وابسته به شهرداری تهران و مجری این مبادله نامه در دولت ژاپن، آژانس همکاریهای بین المللی ژاپن ( جایکا) است.
وی با بیان اینکه جایکا پروژههای متعددی در زمینه محیط زیست در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران اجرا کرده است، گفت: سابقه همکاری ایران و ژاپن ( جایکا ) به سال ١٩٩٦ و اولین برنامه مقابله با آلودگی هوا بازمیگردد که نتیجه آن ارتقا استاندارد بنزین بود، بطوریکه اکنون سرب و منواکسید کربن در هوای تهران حذف شده است .
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه بر اساس این همکاری، ارتقای استاندارد خودرو و حذف کاربراتور محقق و در نهایت اگزوزها به کاتالیست مجهز شد، تصریح کرد؛ این سازمان دولتی در پروژه احیای دریاچه ارومیه همکاری دارد و این بار بر اساس تعهدات بینالمللی خود تصمیم گرفته است در زمینه کاهش آلودگی هوای کلان شهر تهران نیز همکاری کند.
به گفته پورسیدآقایی برپایه همکاریهای موفق سابق، شهرداری تهران مذاکرات قرارداد همکاری بین ایران و ژاپن در راستای کاهش آلودگیهای تهران را آغاز کرد و این پروژه در بازه چهارساله انجام خواهد شد که طی آن کارشناسان و متخصصان ژاپنی با کارشناسان و متخصصان شرکت کنترل کیفیت هوای تهران و اداره کل محیط زیست استان تهران همکاری خواهند داشت.
معاون شهردار تهران با تاکید بر اینکه بر اساس این قرارداد، ٢ پروژه به اجرا درخواهد آمد اظهار داشت: شناسایی منابع اصلی آلودگی هوای تهران و سهمبندی آلایندهها به طور دقیق در فاز نخست و از سپتامبر ٢٠١٧ آغاز شده و امروز ( دوشنبه ٢٣ بهمن ماه) دومین پروژه که کمک تجهیزاتی دولت ژاپن به ایران خواهد بود، آغاز میشود.
پورسیدآقایی با تاکید بر اینکه ارزش کمکهای کشور ژاپن به منظور تامین تجهیزات اندازه گیری و تجزیه تحلیل آلایندههای هوای تهران بالغ بر ۱۱.۳ میلیون دلار است اظهار داشت: امیدواریم در پایان چهار سال در زمینه سیاستگذاری و وضع قوانین کاهش آلودگی هوا نیز موفقیتهایی داشته باشیم.
- کمک ۱۱.۳ میلیون دلاری ژاپن به آلودگی هوای تهران
«کوبایاشی» سفیر ژاپن نیز در این مراسم با اشاره به اینکه پروژه همکاری ایران و ژاپن در زمینه کاهش آلودگی هوا در قالب کمکهای رسمی توسعهای انجام میشود، اظهار کرد: طی این پروژه متخصصان و کارشناسان ژاپنی دانش و تجربه خود را در زمینه کاهش آلودگی هوا در اختیار متخصصان ایرانی قرار خواهند داد.
وی ادامه داد: جایکا یک سازمان دولتی ژاپنی است که اجرای پروژه کاهش آلودگی هوای تهران را بر عهده گرفته است از اینرو با آغاز ریاست جمهوری حسن روحانی و در سال ۲۰۱۳ سیاست های زیست محیطی در اولویتهای برنامه دولت ایران قرار گرفت و پروژههای مدیریت منابع آب، گرمایش زمین، احیا تالابها با همکاری جایکا صورت گرفته است .
به گفته وی احیای دریاچه ارومیه یکی از اصلیترین پروژههای زیست محیطی بوده که با همکاری دولت ژاپن در ایران به اجرا درآمده است.
کوبایاشی در ادامه تصریح کرد: بر اساس این قرارداد دولت ژاپن بالغ بر ۱۱.۳ میلیون دلار به شهرداری تهران به منظور تامین تجهیزات اندازه گیری و تجزیه تحلیل آلایندههای هوای تهران کمک خواهد کرد این در حالیست که پیش از این و در سپتامبر ۲۰۱۷ نیز بالغ بر ۷.۵ میلیون دلار نیز به منظور مطالعه و شناسایی دقیق منابع آلاینده هوای تهران کمک شده است .
سفیر ژاپن با بیان اینکه آلودگی هوا به عنوان یکی از اصلیترین چالشهای زیست محیطی در ایران مطرح است افزود: امیدواریم طی چهارسال آینده بتوانیم با حمایتهای «جایکا» ظرفیت شرکت کنترل کیفیت هوای تهران را تقویت کنیم و شناسایی منابع آلاینده را به دقت انجام دهیم همچنین امیدواریم با سیاستهایی که دولت ایران در پیش میگیرد کاهش آلودگی هوای تهران محقق شود.
نظر شما