یکسالی هست که کدبانوهای ایرانی برای طبخ شلهزرد نذری و غیرنذری و رنگ و لعاب دادن به پلو و خورشت با دست لرزان سراغ زعفران میروند و در کمال احتیاط آن را چاشنی غذا میکنند.
این احتیاطها البته، بیدلیل هم نیست چون قیمت طلای خراسان ظرف همین ماههای گذشته چند برابر شده تا عملاً زعفران به سفره ایرانی روی خوش نشان ندهد. علی شریعتی مقدم، نائب رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران در گفتوگو با همشهری این افزایش قیمت را به دلیل انبار محصول و کند شدن عرضه میداند و میگوید: قیمت یک کیلو زعفران از اول سال از یک میلیون و 300 هزار به یک میلیون و 900 هزار تومان رسیده است.
شریعتی مقدم در تشریح دلایل این افزایش قیمت میافزاید: خریدهای متوالی و انبار آنها به امید افزایش قیمت، حتی صادرات را کاهش داده، علاوه بر این کشاورزان هم کمتربه عرضه محصول تمایل دارند تاشاید با افزایش قیمت، سهم بیشتری از سود نهایی داشته باشند.
به گفته او قیمت زعفران از ابتدای سال مدام روی خط صعود حرکت کرده و تنها یکبار شاهد افت وکاهش بوده است.