به گزارش آوای سلامت به نقل از everydayhealth احساس خستگی و عدم وجود انرژی، اختلال در معده، مشکلات در تمرکز و قرار گرفتن در معرض عفونت ها و بیماری از نشانههای ابتلا به فقر آهن هستند.
این طور توصیه شده که زنان بین سنین 19 تا 50 سال حداقل 18 میلیگرم آهن در روز باید مصرف کنند و این میزان در زنان باردار باید 27 میلیگرم باشد. زنان بالای 50 سال تنها به 8 میلیگرم آهن در روز نیاز دارند. مردان بالای 19 سال نیز روزانه 8 میلیگرم آهن باید مصرف کنند.
خبر خوب این است که بسیاری از غذاهایی که مصرف روزانه آنها متداول است، منابع خوب آهن هستند:
- لوبیا سفید: خوردن یک فنجان و نیم كنسرو لوبیا سفید، در هر وعده ۴ میلیگرم آهن به بدن میرساند. لوبیا همچنین یک نیروگاه تغذیهای برای رساندن پروتئین و فیبر به بدن است. مصرف این ماده غذایی منجر به کاهش کلسترول و کنترل بهتر قند خون میشود. برای جذب آهن لوبیا سفید، میتوانید آن را با ویتامین ث مصرف کنید.
- دانههای چیا: این دانهها سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند و البته یک دلیل دیگر برای مصرف آنها وجود دارد و این که منبع خوبی از آهن نیز محسوب میشوند. دانههای چیا در هر ۱ اونس حدود ۲ میلیگرم آهن دارند ضمن این که منبع خوبی از فیبر محلول هستند و به فرایند هضم دستگاه گوارش نیز کمک میکنند.
- تخم مرغ: بسیاری از پروتئینهای حیوانی مانند تخم مرغ و بخصوص زرده آن حاوی آهن هم هستند. آهن در دو نوع هم و غیر هم موجود است. نوع هم در منابع حیوانی و نوع غیر هم در منابع گیاهی یافت ميشود. نوع هم بسیار بیشتر از نوع غیر هم قابل جذب است. مقدار آهن موجود در تخم مرغ 29 میلیگرم است.
- نخود: هر یک فنجان از آن 5 میلیگرم آهن به همراه مقادیر زیادی پروتئین به بدن میرساند و یک گزینه هوشمندانه برای گیاهخواران محسوب میشود. اضافه کردن آب لیمو به نخود پخته شده، میزان جذب آهن موجود در آن را چند برابر میکند.
- کاکائو و پودر کاکائو: فقط ۳ اونس کاکائو یا پودر آن، ۷ میلیگرم آهن به بدن میرساند. این آهن البته غیر هم است اما کاکائو سرشار از فلاونوئیدها برای ترویج سلامت قلب نیز محسوب میشود و منیزیم موجود در آن سلامت مغز را به همراه دارد.
- زردچوبه: زردچوبه ادویهای سرشار از آهن است. در واقع در هر گرم زردچوبه 0.6 میلیگرم آهن وجود دارد.
نظر شما