سید محمدعلی افشانی، رئيس سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور در گفتوگو با ایسنا،درخصوص مشارکت زنان در مدیریت شهری و روستایی به مناسبت بیستمین سالروز آغاز فعالیت شوراهای اسلامی شهر و روستا در دهه چهارم انقلاب شکوهمند اسلامی اظهار داشت: یکی از شرایط لازم برای دستیابی به توسعه پایدار، مشارکت زنان در سطح مدیریت است، زنان با حضور در نقشهای مدیریتی در عرصه شهر و روستا میتوانند در توسعه متوازن و پایدار نقش به سزایی داشته باشند.
افشاني افزود: در عرصههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در جامعه، شاهد هستیم که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، همواره زنان ایران اسلامی توانستهاند با پیشرفت در عرصه تحصیل و کسب مدارج علمی و دانشگاهی، حضوری فعال و گسترده در جامعه داشته باشند.
معاون عمرانی وزیر کشور خاطرنشان کرد: این مشارکت در تمامی سطوح مدیریتی (ملی، منطقه ای، ناحیهای و محلی) قابل ملاحظه و چشمگیر است و نظام جمهوری اسلامی، تصمیمگیری و برنامهریزی در کشور را با بهرهگیری از ساختارهای قانونی، فرادستی و بهرهگیری هر چه بیشتر از این ظرفیتها و پتانسیلهای موجود در کشور فراهم کرده و بر همین اساس بستر لازم برای مشارکت و حضور بیش از پیش زنان در جامعه ایجاد شده است.
او در خصوص مدیریت شهرها و روستاها و نقش زنان گفت: به نظر بنده یکی از عرصههای قابل تأمل برای حضور زنان درحوزه مدیریت روستا، نهاد دهیاری است که با شروع به کار دهیاریها براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی تحقق یافت. همچنین بر این اساس قریب به ۳۷ هزار دهیاری در اقصی نقاط کشور فعالیت می کنند که در این میان زنان از بدو شکلگیری دهیاریها حضور پویا و فعالی در عرصه مدیریت روستایی به نمایش گذاشتهاند.
به گفته افشاني، سهم بانوان دهیار طی سال ۹۳ با رشد ۴۳ درصدی به دو هزار و ۱۶۷ نفر و با آغاز دوره پنجم شوراهای اسلامی تا کنون به دو هزار و ۳۹۳ نفر افزایش یافته است.
افشانی افزود: در این میان زنان عضو شوراهای روستا نیز سهم مهمی را به خود اختصاص داده اند که به طور مثال در دوره چهارم شوراها، تعداد دو هزار و ۴۲۸ نفر از زنان، عضو شوراهای روستا بوده و در دوره پنجم شوراهای اسلامی نیز این تعداد به سه هزار و ۵۴۷ نفر افزایش یافته است که رشد تقریبا ۵۰ درصدی را شاهد هستیم که استانهای خراسان رضوی، کرمان، مازندران، سیستان و بلوچستان و گیلان به ترتیب دارای بیشترین دهیاران زن در پنجمین دوره شوراهای اسلامی هستند.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاری های کشور اظهار داشت: در خصوص زنان عضو شوراهای اسلامی شهر نیز شاهد مشارکت مثبت و حضور فعال زنان در عرصه های مدیریت شهری هستیم، به گونهای که در دوره پنجم شوراهای اسلامی شهر ۴۸۲ کرسی اصلی در سطح کشور را به خود اختصاص داده اند. تعداد نمایندگان زن شورای اسلامی شهر این دوره نیز ٣٣ درصد رشد داشته است.
او افزود: در سطح مدیریت عالی شهرها نیز ۸ نفر از زنان در ۸ استان به عنوان شهردار احکام مدیریتی خویش را دریافت كرده و مشغول به فعالیت هستند؛ البته در سطوح مختلف مدیریت شهری یقینا شاهد حضور پررنگ و چشمگیر زنان بعنوان شهرداران مناطق یا معاونین شهردار و یا روسای سازمانهای زیرمجموعه شهرداری ها خواهیم بود.
- حضور زنان در سطوح مدیریتی با هدف نگرش چندوجهی به معضلات شهرها و روستاها
افشانی درباره حمایت وزارت کشور و سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور از حضور زنان در مدیریتهای شهری و روستایی گفت: واقعیت این است که باید قبول کنیم زمانی در تصمیمگیریها میتوانیم موفق عمل کنیم که یک مشارکت همگانی در نظر و عمل داشته باشیم؛ چرا که حضور زنان در سطوح مدیریتی فقط با هدف رفع تبعیض جنسیتی نیست؛ بلکه براي چند وجهی نگریستن به مسائل و معضلات مربوط به اداره شهرها و روستاهاست.
معاون عمرانی وزیر کشور در پایان افزود: با توجه به برنامه های اعلامی رئیسجمهور باید به سمتی برویم که تا ۴ سال آینده ٣٠ درصد جایگاههای مدیریتی به زنان اختصاص داده شود که این سیاست میتواند در شهرداری ها نیز دنبال شود.
نظر شما