به گزارش ایسنا، دکتر میلاد فتحی، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان، هدف از انجام این طرح را ریزپوشانی یا کپسوله کردن ویتامین A با استفاده از الیاف خوراکی دوجزئی دانست و گفت: بر این اساس در این پژوهش نانو الیاف به کار رفته به منظور ریزپوشانی ویتامین A از عصاره گیاه شاهی گرفته شد؛ از این رو میتوان گفت نسبتا ارزان بوده و در عین حال خوراکی و زیست سازگار است.
فتحی با با بیان اینکه عواملی نظیر نور، دما، اکسیژن و رطوبت موجب اتلاف و افت خواص ویتامین A میشوند، اظهار کرد: این در حالی است که ریزپوشانی ویتامین A به وسیله حاملهای دو جزئی متشکل از موسیلاژ دانه شاهی و پلی ونیل الکل علاوه بر آنکه موجب افزایش حلالیت این ویتامین در آب و درنتیجه افزایش اثربخشی آن میشود، نانو حاملهای تولید شده همانند یک سد محافظ از افت خواص ترکیبات ویتامین A در محیط شبیهسازی شده معده جلوگیری میکنند.
وی با اشاره به روند اجرای این تحقیقات، افزود: در این طرح ابتدا به وسیله روش الکتروریسی نانو الیاف دو جزئی متشکل از موسیلاژ دانه شاهی و پلی ونیل الکل سنتز و از نانو الیاف سنتز شده به منظور ریزپوشانی ویتامین A استفاده شد و در نهایت ترکیب حاصل به کمک روشهای مختلفی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان بررسی ایجاد محیط شبیهسازی شده معده، عملکرد نانو حاملها در محافظت و رهاسازی ویتامین A را از دیگر روشهای این طرح نام برد.
وی با اشاره به نتایج به دست آمده خاطرنشان کرد: نتایج آزمونهای انجامشده حاکی از آن است که قطر بهینه الیاف مورد استفاده در ریزپوشانی 90 تا 170 نانومتر بوده است. همچنین با بررسی رهاسازی ویتامین A در محیط شبیهسازیشده معده و روده مشاهده شد نانو الیاف تولید شده به عنوان یک حامل مناسب میتوانند از تخریب ویتامین A در معده جلوگیری کنند و به افزایش قابلیت زیستی در روده کمک کند.
به گفته وی، ویتامین A در بدن به حفظ سلامت غشای مخاطی دستگاههای تنفسی و گوارشی و رشد شبکهی غضروفی کمک میکند.
این پژوهش از سوی دکتر میلاد فتحی عضو هیأتعلمی و آرزو فهامی دانشآموخته مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی اصفهان اجرایی و نتایج آن در مجله Food Hydrocolloids با ضریب تأثیر 4.747 منتشر شد.
نظر شما