به گزارش خبرنگار مهر، گزارشات چندین مطالعه قبلی نشان دادهاند که بین قد و توانایی کلی شناخت یعنی هوش ارتباط وجود دارد، اما مکانیسم این رابطه همچنان نامشخص بوده است.
محققان دانشگاه هلسینکی فنلاند همراه با پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا و دانشگاه بوستون در مطالعه جدید خود دریافتند که این رابطه از طریق منطقه سطحی غشایی حاصل میشود.
محققان این رابطه را از طریق مدلی که در آن اندازه ماده خاکستری غشایی یک واسطه در نظر گرفته شده بود، بررسی کردند. آنها دریافتند قد بلندتر با قشر بزرگ تر مغز مرتبط است که در مقابل با توانایی بهتر شناختی ارتباط دارند.
«ارو ووکسیما»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هلسینکی، در این باره میگوید: «اگرچه افراد بلندقدتر در مقایسه با افراد کوتاه قامتتر به طور میانگین دارای مغز بزرگتری هستند، اما تنها اندازه مغز تعیین کننده وضعیت هوشی آنها نیست و توانایی شناختی تنها از طریق اندازه مغز تعیین نمیشود بلکه منطقه سطحی مغز در وجود این ارتباط نقش دارد.»
در این مطالعه، ماده خاکستری قشر مخ از طریق MRI اندازه گیری شد. یافتهها نشان داد کل منطقه سطح در افراد بلندقدتر بزرگتر بود، در حالیکه قد با ضخامت قشرمخ ارتباطی نداشت.
شرکت کنندگان این مطالعه در رده سنی ۵۱ تا ۶۰ سال بودند. محققان تاکید میکنند اگرچه تاثیرات ژنتیکی در اکثر تفاوتهای فردی مرتبط با قد، اندازه قشر مخ و شناخت مهم است، اما نقش فاکتورهای محیطی به مراتب تاثیرگذارتر است.
به عنوان مثال، سوءتغذیه در دوران کودکی هم بر قد و هم بر رشد مغز تاثیر دارد و در نتیجه بر رشد شناختی و هوش هم اثر میگذارد.
نظر شما