به گزارش دويچه وله، وزارت خارجه آمریکا میگوید، هیأتی آمریکایی با هدف فراهم کردن شرایط دیدار احتمالی دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور با کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی وارد پیونگ یانگ شده است.
در همین حال کاخ سفید یکشنبه ۲۷ مه (۷ خرداد) یک تیم تدارکاتی را راهی سنگاپور کرده تا در صورت برپایی این نشست، مقدمات آن را فراهم کند.
دونالد ترامپ پنجشنبه گذشته با اشاره به "دشمنی آشکار" کرهشمالی اعلام کرد که از دیدار با کیم جونگ اون که قرار بود ۱۲ ژوئن در سنگاپور انجام شود چشم پوشیده است. طولی نکشید که ترامپ حرفش را پس گرفت و گفت، این دیدار ممکن است اتفاق بیافتد.
او عصر یکشنبه در حساب کاربری خود در توییتر از ورود یک تیم آمریکایی به کرهشمالی خبر داد. ترامپ نوشت: «تیم ایالات متحده ما به کرهشمالی رسیده تا برنامهریزیها برای دیدار بین کیم جونگ و من را انجام دهد.»
او افزود: «من حقیقتا معتقدم که کرهشمالی پتانسیل درخشانی دارد و یک روز کشوری بزرگ از نظر اقتصادی و مالی خواهد شد. کیم جونگ اون با من بر سر این مسئله موافقت میکند. این اتفاق خواهد افتاد.»
معلوم نیست منظور دقیق ترامپ چیست. با این حال ناظران این توییت را نشانهای از آن میدانند که ظاهرا نگرانیهای ترامپ برای این دیدار برطرف شده است.
در همین حال وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده که هیأت مذاکرهکننده آمریکایی در منطقه مرزی پانمونجوم در شبهجزیره کره با نمایندگان کرهشمالی دیدار و گفتوگو کرده است. هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واشنگتن با اشاره به ملاقات احتمالی ترامپ و کیم گفت: «ما خود را همچنان آماده یک دیدار میکنیم.»
روز دوشنبه ۲۸ مه وزارت خارجه کرهجنوبی نیز بدون ذکر جزئیات تأیید کرد که در پانمونجوم گفتوگوهایی بین نمایندگان آمریکا و کرهشمالی صورت گرفته است.
سرپرستی تیم مذاکرهکننده آمریکایی را سونگ کیم، دیپلمات آمریکایی بر عهده دارد. او سفیر سابق آمریکا در کرهجنوبی و سفیر کنونی این کشور در فیلیپین است. سونگ کیم سابق بر این یکی از اعضای تیم مذاکرهکننده آمریکا بود که در سال ۲۰۰۵ به نیابت از دولت جرج دبلیو بوش مذاکرات عاریسازی هستهای را با پیونگ یانگ سرپرستی کرد.
- دیدار کیم با رئیسجمهور کره جنوبی
در همین حال مون جائه این، رئیسجمهور کرهجنوبی از جزئیات دیدار غیر مترقبهاش در روز شنبه ۲۶ مه با کیم جونگ اون در روستای پانمونجوم خبر داده است. او گفت، کیم متعهد شد که با ترامپ برای "عاریسازی کامل هستهای شبهجزیره کره" به گفتوگو بنشیند. این دومین دیدار این دو سیاستمدار در طول چهار هفته در این منطقه بود.
کرهشمالی بعد از این که در سال ۲۰۱۷ دست به آزمایشهای موشکی و اتمی متعددی زد و نگرانی غرب را برانگیخت، حال سیاستی ملایمتر در پیش گرفته و به نظر میرسد که در مسیر آشتی با غرب حرکت میکند. کیم جونگ اون، رهبر این کشور علاوه بر دیدار با رئيسجمهور کرهجنوبی با همتای چینی او و مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز ملاقات و گفتوگو داشته است.
کارشناسان سیاست جدید کیم را تلاشی برای کم کردن تحریمهای بینالمللی و رونق بخشیدن به اقتصاد کمجان کرهشمالی ارزیابی کردهاند. از دیگر سو منتقدان شک دارند، کیم که در ازای تضمینهای امنیتی آمریکا از خلع سلاح کامل هستهای سخن گفته در عزم خود جدی باشد. این کشور پیش از این نیز از حربه "خلع سلاح هستهای"استفاده کرده بود تا خواست خروج واحدهای نظامی آمریکا از کرهجنوبی را مطرح کند.
نظر شما