دوشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۷:۳۲
۰ نفر

همشهری آنلاین: محققان دریافتند برداشتن لوزه‌ها و آدنوئیدها در دوره کودکی با افزایش ریسک بلندمدت اختلالات تنفسی نظیر آسم و آنفلوانزا و همچنین بیماری‌های آلرژیک و عفونی همراه است.

افزایش ریسک آسم با برداشتن لوز‌ه‌ها در کودکی

به گزارش خبرنگار مهر، محققان عنوان می‌کنند باید به فکر شیوه جایگزینی برای این نوع جراحی‌ها که شامل برداشتن لوزه‌ها به منظور درمان ورم لوزه‌ها و برداشتن آدنوئیدها در جهت درمان عفونت‌های عودکننده گوش میانی است بود.

محققان دانشگاه ملبورن استرالیا در این مطالعه دریافتند عمل برداشتن لوزه‌ها موسوم به تنزیلکتومی با افزایش حدوداً سه برابری ریسک ابتلا به بیماری‌های مجاری تنفسی فوقانی نظیر آسم، آنفلوانزا، ذات الریه و اختلالات انسداد مزمن ریه مرتبط است.

عمل برداشتن آدنوئیدها موسوم به آدنوئیدکتومی نیز با ریسک بیش از دو برابری اختلالات انسداد مزمن ریه و بیماری‌های مجاری تنفسی فوقانی و ورم ملتحمه مرتبط است.

«سین بیارز»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «ما میزان این خطرات را براساس زمان برداشتن لوزه‌ها و آدنوئیدها در ۹ سال اول زندگی برآورد کردیم چرا که در این زمان این بافت‌ها در توسعه سیستم ایمنی بسیار فعال هستند.»

آدنوئیها و لوزه‌ها همچون خط اول دفاع عمل می‌کنند و به تشخیص پاتوژن‌های هوایی نظیر باکتری‌ها و ویروس‌ها کمک کرده و با آغاز واکنش ایمنی به پاکسازی آنها از بدن کمک می‌کنند.

در این مطالعه، تیم تحقیق داده‌های ۱۰ سال اول و تا سن ۳۰ سالگی ۱,۱۸۹,۰۶۱ کودک دانمارکی متولدشده بین سال‌های ۱۹۷۹ و ۱۹۹۹ را بررسی کردند.

از بین حدود ۱.۲ میلیون کودک، ۱۷,۴۶۰ کودک لوزه‌شان را برداشته بودند، ۱۱,۸۳۰ کودک عمل برداشتن آدئونید را انجام داده بودند، و ۳۱,۳۷۷ کودک هم لوزه‌ها و هم آدنوئیدهایشان برداشته شده بود.

محققان اذعان می‌کنند نیاز به برداشتن لوزه‌ها و آدنوئیدها در زمانی که مشکل بیمار حاد باشد ضروری است.

محققان این مطالعه تاکید می‌کنند که تا حد امکان باید زمان برداشتن لوزه‌ها و آدنوئیدها به تاخیر بیفتد تا به رشد عادی سیستم ایمنی در دوره کودکی کمک شود و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری‌های تنفسی در سنین بالاتر کاهش یابد.

کد خبر 407693

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha