امیر دوانی مدیر این شرکت دانشبنیان در گفتگو با مهر اظهار کرد: طبق آمار ۲۸۵ میلیون نفر در سراسر جهان دچار اختلال دید هستند و با توجه به افزایش شاخصهای جهانی وضعیت رو به رشد جمعیت، انتظار میرود تاثیر ضعف بینایی به صورت نمادین افزایش یابد.
وی افزود: تحقیقات سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد که ۸۰ درصد از اختلالات بینایی قابل پیش بینی یا درمان هستند و در نتیجه غربالگری اولیه همه افراد، ابتداییترین و در دسترسترین روش برای این منظور است.
دوانی با بیان اینکه از این رو موفق شدیم سخت افزار و نرم افزاری را برای غربالگری میزان دید طراحی کنیم، خاطر نشان کرد: این سیستم به صورت خودکار غربالگری شبکیه چشم را انجام میدهد و با استفاده از تصاویر ۳ عارضه چشمی(DR،AMD،Glaucoma ) را با دقت ۹۹۰۸ درصد پیش بینی میکند.
به گفته وی، با استفاده از این دستگاه نتایج قابل فهم و روشنی را میتوان ظرف مدت کمتر از ۳۰ دقیقه بدست آورد.
وی عنوان کرد: به این ترتیب که عکس شبکیه چشم به واسطه فناوری فوندوس گرفته میشود در نرم افزاری بارگذاری شده و نرم افزار با استفاده از داده کاوی و از طریق هوش مصنوعی امکان مبتلا شدن شخص به بیماری را تشخیص میدهد.
دوانی با تاکید بر اینکه عینکسازیها، خانه بهداشت، چشم پزشکان، مراکز دیابت، مراکز آموزشی و تحقیقاتی، انجمنهای خیریه و ... میتوانند مخاطب این دستگاه باشند، گفت: هنوز این دستگاه در هیچ مرکزی در کشور وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر این دستگاه طراحی و ساخته شده است، گفت: این دستگاه نمونه خارجی دارد ولی نمونه خارجی آن هم در کشور ما وجود ندارد از این رو استفاده از نمونه ایرانی آن میتواند به صرفه باشد.
وی افزود: معمولا تشخیص چنین بیماریهایی نیاز به آزمایشات زیادی است که این آزمایشات زمان بر و هزینه بر هستند؛ از این رو استفاده از این دستگاه میتواند مفید واقع شود.
به گزارش مهر، این طرح که توسط محققان کشور به نتیجه رسیده، در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۱۸ به نمایش گذاشته شده بود.
نظر شما