همشهری آنلاین: رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: کارتخوان یک وسیله ای رفاهی برای مراجعه‌کنندگان به مطب‌ها است و به همه پزشکان توصیه می‌کنیم که برای سهولت کار مراجعان از آن استفاده کنند اما معتقدیم نصب کارتخوان در مطب‌ها اجباری نیست.

رییس سازمان نظام پزشکی

‌به گزارش ایرنا، ایرج فاضل، در نشست خبری اظهار داشت: ما پیگیری می‌کنیم که برای سهولت کار مراجعان به مطب‌ها از این دستگاه استفاده کنند اما کارتخوان نقشی در پرداخت مالیات پزشکان ندارد. کمااینکه اکنون بیش از ٧٠ درصد بیماران از طریق کارتخوان هزینه درمانی خود را پرداخت می‌کنند.

  • ادعای پرداخت نشدن مالیات توسط پزشکان بی اساس است

فاضل گفت: اینکه نیمی از پزشکان مالیات پرداخت نمی‌کنند، اظهار غیرمسئولانه و بی اساس است و برخی تیترها نیازمند پیگیری است. یکی از مسئولان این آمار را اعلام کرده بود که از نظر ما بی اساس است و پیگیری لازم را در این زمینه انجام داده ایم.

  • به جای روز پزشک باید روز اخلاق پزشکی داشته باشیم

وی تصریح کرد: روزهای حساسی پشت سرمی‌گذاریم و مسائل مهمی مانند پزشکی در مملکت مطرح است و گاهی دیده می‌شود در چنین شرایطی اخبار نه چندان مهم درصدر و اخبار مهم بی اهمیت شمرده می‌شوند.

فاضل اظهار داشت: در آستانه روز پزشک قرار داریم و معتقدیم باید به جای روز پزشک، روز اخلاق پزشکی داشته باشیم تا سیر مسائل اخلاقی در جامعه بیشتر در اولویت باشد. پزشکی باید از برخی لغزش‌ها که در سایر قسمت‌های اجتماع است، مصون بماند.

وی در پاسخ به این سوال که در شرایط حساس کشور چه باید کرد و آیا مشابه این شرایط در 4٠ سال گذشته داشته ایم، افزود: پزشکی به دلیل حساسیت امر بیشتر از همه درگیر است؛ ما با تحریم‌ها روبه رو می‌شویم، همه درگیر می شوند و از این رو نگران مسائل پزشکی و سلامت مردم هستیم. آثار تحریم‌ها نشان می‌دهد که ممکن است با شرایط سخت تری مواجه شویم پس باید مسائل را با دنیا حل کنیم تا از این دست اندازها عبور کنیم.

فاضل اضافه کرد: باید آینده ای امیدبخش را داشته باشیم؛ ما فکر می‌‌کنیم نظام پزشکی نیاز به آرامش و دفاع از حقوق مردم دارد و از امواج تند رسانه ای باید دور باشیم و این درحالی است که در مواردی که لازم بوده، خبررسانی شده است.

وی ادامه داد: پزشکی یک حرفه ای ویژه است و اگر وارد دست انداز شود، مردم بیشتر ضربه می‌خوردند بنابراین باید بیشتر به سمت آرامش پیش رفت.

  • بیمارستان‌های خصوصی مشکلات جدی دارند

فاضل اضافه کرد: در حال حاضر بیمارستان‌های خصوصی در کشور دارای مشکلات جدی هستند که ادامه کار را برای آنها دچار اشکال کرده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه دستمزد ها ١٨ درصد افزایش یافته اما تعرفه‌های خدمات پزشکی فقط پنج درصد رشد داشته است که این یک مشکل اساسی است. بیمارستان‌های خصوصی اکنون در شرایط دشواری قرار دارند که حتی تهدیدکننده است.

فاضل تصریح کرد: بخش سلامت باید خود را با شرایط موجود تطبیق دهد زیرا روزهای دشواری در زمینه دارو، تجهیزات پزشکی و حتی بخیه معمولی داریم که همه این زمینه ها با مشکلات مواجه می‌شود. در بیمارستان‌ها فقط هزینه ها روزانه نیست بلکه تمام خدمات و امکانات مورد نیاز بخش سلامت آنها گران می‌شود که البته به همه اینها ارز دولتی داده نمی‌شود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: لازم است پزشکان برای بهتر شدن شرایط، همکاری لازم را داشته باشند؛ به عنوان نمونه می‌توانند بسیاری از آزمایش ها و داروها را برای بیماران ننویسند تا صرفه جویی عظیمی برای گذر از این وضعیت داشته باشیم.

  • حکم پرونده کیارستمی غیرعادلانه نبود

فاضل درباره دادگاه‌های ویژه نیز گفت: دادگاه‌های نظام پزشکی از طرف قوه قضاییه در شرایط تخصصی مورد بررسی قرار می گیرند.

وی در پاسخ به این سوال که وزیر بهداشت درباره پرونده کیارستمی قانع نشده است، اظهار داشت: حکم را یک مجموعه صادر می‌کند؛ پرونده کیارستمی مورد توجه گسترده مردم قرار گرفت. از نظر سیر علمی و پزشکی با سیر عاطفی مردم متفاوت بود؛ در نظام پزشکی سیر علمی را گذراند اما به نظر من حکم غیرعادلانه نبود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: علت مرگ کیارستمی بی ارتباط با دلیل بیماری وی بود.

  • تبلیغات پزشکی از مجرای قانونی انجام شود

فاضل گفت: تبلیغات به دلیل اینکه با جان انسان‌ها سروکار دارد، باید از مجرای قانونی باشد وگرنه خلاف است؛ به عنوان نمونه تبلیغ پفک که سرشار از نمک است و در آینده روی فشارخون و سلامت مردم تاثیر منفی می‌گذارد، نباید انجام شود و باید یک تشکیلات قدرتمند این موضوعات را ساماندهی کند.

  • کتاب تعرفه گذاری نسبی خدمات آماده تصویب است

وی تصریح کرد: کتاب تعرفه گذاری نسبی خدمات بدون هیچ دخالت و دستکاری ترجمه و آماده شده است و اگر مورد تصویب شورای عالی بیمه قرار گیرد، بسیاری از مشکلات حوزه تعرفه‌های پزشکی حل خواهد شد. البته شورا ترجمه این کتاب را به سازمان نظام پزشکی واگذار کرد.

فاضل با بیان اینکه ترجمه این کتاب بار مالی برای نظام پزشکی ندارد، ادامه داد: اکنون ترجمه این کتاب کامل شده است البته این کتاب قبلا هم بوده است اما در آن دستکاری شده بود که سبب بی‌عدالتی در کل حرفه‌های پزشکی شد.

  • مهاجرت فقط در پزشکی نیست

فاضل همچنین درباره موضوع مهاجرت پزشکان از کشور نیز گفت: موضوع مهاجرت فقط در پزشکی نیست و از دیرباز موضوع مهاجرت این قشر وجود داشته است به طوری که در سال 44 قبل از انقلاب نیز 150 نفر از پزشکان در یک دوره از کشور مهاجرت کردند، رفتن پزشکان موضوع جدیدی نیست.

وی اضافه کرد: بیشتر مسائل مربوط به مهاجرت در وهله اول به مسائل سیاسی، امید به آینده و دلایل دیگر و در نهایت به مسائل اقتصادی و مالی می‌شود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی همچنین ویزیت همزمان چند بیمار توسط پزشکان را کاری ضد ارزشی و مطرود دانست و افزود: حتی یک مورد هم نباید اتفاق بیفتد و اگر شکایتی از سوی بیماران صورت گیرد، نظام پزشکی برخورد خواهد کرد اما بحث بررسی این قضیه را نظام پزشکی نمی‌تواند انجام دهد.

کد خبر 414083

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha