همشهری آنلانی: معاون اول رییس جمهوری گفت: با تمرکز ویژه‌ای که از طریق اجرای پروژه‌های اقتصاد مقاومتی بر بخش‌های مختلف اقتصادی ایجاد شد، تاب‌آوری اقتصاد کشور افزایش یافت.

جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رییس جمهوری، جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی امروز (دوشنبه 29 مرداد) به ریاست معاون اول رییس جمهوری برگزار شد.

اسحاق جهانگیری در این جلسه مهم‌ترین هدف سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی را مقاوم سازی اقتصاد کشور برابر تکانه‌های خارجی عنوان کرد و افزود: کاهش بهای نفت در سال 94 تکانه‌ای بر اقتصاد کشور بود که توانستیم با بهره گیری از ظرفیت اقتصاد مقاومتی آن را مدیریت کنیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر نیز که با تحریم‌های یک جانبه آمریکا مواجه هستیم باید به نحوی عمل کنیم که در پرتو سیاست‌های اقتصاد مقاومتی با افزایش تاب آوری اقتصاد کشور بتوانیم با تحریم‌ها مقابله کنیم.

معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: با تمرکز ویژه‌ای که از طریق اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی بر بخش‌های مختلف اقتصاد کشور ایجاد شد، تاب‌آوری اقتصاد افزایش یافت که به عنوان مثال با بهره‌برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس، بخش زیادی از نیاز بنزین کشور با اتکا به توان داخلی تامین شده و فرصت از دشمنان برای اعمال فشار بر کشور از طریق تحریم بنزین سلب شده است.

جهانگیری با یادآوری این که بنزین تولید داخل از کیفیت بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: کیفیت بنزین تولیدی مطابق با استاندارد جهانی است و با آلایندگی و مسائل زیست محیطی بنزین پتروشیمی که در دوره گذشته تولید می‌شد، همراه نیست.

وی همچنین به دستاوردهای حاصل شده در زمینه امنیت غذایی اشاره کرد و اظهار داشت: بهبود شاخص‌های امنیت غذایی در کشور تا حد زیادی نتیجه اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی است.

معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: البته در برخی دیگر از حوزه‌ها نظیر شفافیت به رغم دستاوردهای مثبت در بخش طراحی سامانه‌ها و دولت الکترونیک که با ثمرات بسیار مثبتی همراه بوده، اما هنوز طرح‌ها و برنامه‌ها به صورت کامل اجرایی نشده و همچنان نیازمند پیگیری‌هایی جدی برای تحقق شفافیت در جهت پیشگیری از فساد و رانت در کشور هستیم.

جهانگیری از دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی خواست با مشارکت دستگاه های ستادی، گزارش دقیقی در خصوص میزان تاب آوری اقتصاد کشور برابر تکانه‌های خارجی تهیه و میزان موفقیت عملکرد دولت در اجرای اقتصاد مقاومتی را در بخش‌های مختلف مشخص کنند.

معاون اول رییس جمهوری در ادامه به گزارش ارائه شده درباره عملکرد اجرای مصوبات دستگاه‌های اجرایی مختلف و از جمله برنامه‌های وزارت نیرو برای گذر از مشکلات ناشی از قطعی برق اشاره کرد و گفت: وزارت نیرو طرحی را برای تابستان سال آینده تدوین کرده تا با مشکل قطع برق مواجه نشویم که لازم است همه دستگاه‌های ذیربط همچون سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه ملی همکاری لازم را برای هر چه بهتر اجرا شدن این برنامه با این وزارتخانه انجام دهند.

وی همچنین به گزارش دبیرخانه ستاد درباره وضعیت حمل و نقل هوایی کشور و اثرات و پیامدهای ناشی از تحریم در صنعت حمل و نقل هوایی اشاره و تصریح کرد: صنعت حمل و نقل هوایی از بخش‌های مهم و حساس کشور است و با توجه به اینکه هم با ایمنی مردم در ارتباط است و هم بخشی از حمل و نقل کشور در این بخش انجام می‌شود، لازم است نهایت تلاش را بکار گیریم تا از این صنعت محافظت کنیم.

رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تاکید کرد: باید در دوره تحریم از بخش‌های حساس و مهم کشور به خوبی حفاظت کنیم و زمینه استمرار فعالیت این بخش‌ها را فراهم آوریم.

جهانگیری با یادآوری پیشنهادات مطرح شده از سوی رییس سازمان هواپیمایی کشوری برای حل مشکلات حوزه حمل و نقل هوایی بر لزوم تلاش در جهت حل این مسائل و لزوم طرح این پیشنهادات در جلسه ستاد مقابله با تحریم برای اتخاذ تصمیمات راهگشا تاکید کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود دبیرخانه این ستاد را موظف به ارائه گزارش‌های هفتگی از عملکرد دستگاه‌های مختلف در زمینه اقتصاد مقاومتی به وی کرد.

نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه به گزارش عملکرد دستگاه‌های اجرایی در تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: باید مشخص شود که تا چه میزان توانسته‌ایم به اهداف تعیین شده در سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی نزدیک شویم و باید موانع پیش رو و اقدامات لازم برای تحقق کامل اهداف این سیاست‌ها نیز مشخص شود.

مسعود پزشکیان همچنین بر لزوم اطلاع رسانی دقیق در خصوص واقعیت‌ها به مردم تاکید کرد و افزود: شرایط جدید کشور باید به درستی به اطلاع مردم برسد و مشکلات باید با مردم درمیان گذاشته شود.

در این جلسه که وزرای راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، نیرو، رییس سازمان امور اداری و استخدامی، رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی،‌ رییس سازمان هواپیمایی کشوری،‌ فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء و رییس اتاق بازرگانی ایران نیز حضور داشتند، دبیرخانه ستاد گزارشی از عملکرد دستگاه‌ها در تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ارائه کرد.

در این گزارش همچنین به انطباق طرح های اولویت دار و برنامه‌های اجرایی اقتصاد مقاومتی با بندهای 24 گانه سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی اشاره شد.

گزارش عملکرد اجرای مصوبات ستاد در خصوص برنامه‌های مقابله با تحریم از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود که در همین راستا گزارشی از راهبردهای مدیریت تحریم در بخش حمل و نقل ارائه شد.

کد خبر 414197

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha