همشهری آنلاین: طرح ثبت گوشی‌های تلفن همراه (رجیستری) از بیست و هشتم مهرماه پارسال کلید خورد و اکنون به گفته معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ۲۰۰ میلیون گوشی پس از اجرای این طرح در شبکه تلفن همراه کشور فعال است.

تلفن همراه

به گزارش ایرنا، مرحله عملیاتی طرح کددار کردن گوشی‌های تلفن همراه (رجیستری) از اواخر مهر پارسال با هدف ساماندهی ورود گوشی‌ها به کشور و مبارزه با قاچاق آن، آغاز شد.

پس از مشمول شدن نشان تجاری اپل، نوبت به سایر نشان‌های تجاری مانند موتورولا، گوگل، بلک بری، ال‌.جی رسید و به خریداران این نشان‌ها هشدار داده شد در صورتی که قصد خرید دارند، مراحل ثبت و فعال‌سازی انجام دهند تا بتوانند از خدمات شبکه تلفن همراه روی گوشی‌های خود استفاده کنند.

آنگونه که معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توضیح داد، پس از اجرای طرح کددارکردن گوشی‌های تلفن همراه یا همان رجیستری، هر گوشی که در این سامانه وارد می‌شود همزمان در سامانه رگولاتوری نیز ثبت می شود.

  • وزارت ارتباطات متولی تنظیم بازار گوشی نیست

حسین فلاح جوشقانی درباره تلاش برای ساماندهی بازار تلفن همراه که در هفته‌های اخیر با مشکلات متعددی روبرو شده است، یادآوری کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هیچ وظیفه‌ای در این زمینه ندارد اما از باب همکاری به وزارت صنعت، معدن و تجارت کمک می‌کند بتواند این بازار را ساماندهی کند.

وی که رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است، ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز پیگیر اجرای طرحی‌اند تا براساس آن همه فرایند‌های واردات گوشی تا رسیدن به دست مصرف کننده نهایی را ردگیری کنند.

به گفته وی، اکنون گوشی‌های تلفن همراه به محض ورود به کشور در سامانه‌های گمرک و رجیستری ثبت می‌شوند اما پس از آن هیچ نظارتی بر چگونگی رسیدن به دست مصرف کننده نهایی وجود ندارد و برهمین اساس این نهادها دنبال اجرای چنین طرحند.

رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصممند تا آخر تابستان امسال طرح ردگیری همه فرایندهای واردات گوشی تلفن همراه را- از ورود تا توزیع به صورت عمده و سپس توزیع خرد- اجرایی کنند تا بتوان بازار گوشی تلفن همراه را کامل ساماندهی کرد.

فلاح جوشقانی تاکید کرد وزارت ارتباطات برای تنظیم بازار گوشی تلفن همراه هیچ وظیفه‌ای ندارد و فقط به عنوان تسهیل امور همکاری لازم را خواهد داشت.

  • سرنوشت مبهم 600 هزار گوشی گمرکی

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره آخرین وضعیت 600 هزار گوشی ثبت سفارش شده گفت: همچنان وضعیت این گوشی‌ها که در گمرک ثبت شده، روشن نشده است؛ گرچه قول‌هایی برای تعیین تکلیف داده شده است.

فلاح جوشقانی ادامه داد: واردات گوشی باید با تخصیص ارز از طریق سامانه‌های بانکی انجام می‌شد اما وارد کنندگان این 600 هزارگوشی از روش‌های دیگر برای واردات تامین ارز کردند.

به گفته وی، اکنون این مشکل باید از روشی منطقی برطرف شود تا این گوشی‌ها بتوانند وارد بازار شوند.

به گزارش ایرنا، سامانه هوشمند اطلاع رسانی تجهیزات ارتباطی شانزدهم مردادماه امسال اعلام کرد: ثبت سفارش 600 هزار گوشی تلفن همراه از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت تایید شده است و این گوشی‌ها بزودی از گمرک روانه بازار می شود.

  • وضع نامعلوم 120 هزار گوشی توقیفی

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره سرنوشت گوشی‌های توقیف شده گفت: 120 هزار گوشی تلفن همراه توسط مراجع مربوط توقیف شده و در این زمینه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با دادستان کل کشور نامه نگاری کرده است.

فلاح جوشقانی ادامه داد: هنوز هیچ تغییر دراین باره صورت نگرفته و همچنان منتظر اعمال نظر مقام قضایی هستیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نوزدهم مردادماه امسال در پاسخ به ایرنا درباره سرنوشت گوشی‌های توقیفی و اثرگذاری ورود آنها به بازار گفت: جلسه‌ای با کارگروه ثبت تلفن همراه متشکل از نماینده وزارت، صنعت، معدن و تجارت، نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار و پیشنهادی صورتجلسه شد.

وي ادامه داد: این صورتجلسه همراه با یک نامه، هفته گذشته برای دادستان تهران ارسال شد تا گوشی‌ها رفع توقیف و به بازار عرضه شود. وزير ارتباطات تاکید کرد باید منتظر ماند تا فرایندهای قانونی آن و رفع توقیف انجام شود.

کد خبر 415310

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha