شنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۶:۲۸
۰ نفر

همشهری آنلاین: معاون پژوهشکده آب و خاک کشور گفت: میزان فرسایش خاک در کشورمان بیش از حد مجاز بوده و در نقشه ملی ۶ تن در هر هکتار در طول سال به ثبت رسیده است.

میزان فرسایش خاک در کشور

به گزارش ایسنا، عرب خدری در جریان بازدید از طرح‌های آبخیزداری در اردبیل اظهار کرد: کشور ما از سابقه و دیرینگی تمدنی با بیش از ۳ هزار سال برخوردار است به طوری که در سال‌های اخیر ۴۰ هزار رشته قنات و ده‌ها روش سنتی نظیر آب‌بندان، گل‌بند، تیربند، خوشاب و سایر روش‌ها نسبت به مهار آب در حوزه کشاورزی و شرب بهره‌برداری می‌شد.

وی به شرایط خشک و نیمه خشک کشورمان با اقلیم متفاوت اشاره و خاطرنشان کرد: بنده از آن جهت با ارائه آمار غیرواقعی و گاه تردیدآمیز در جامعه مخالفم که بیان این آمار و اطلاعات گاه به ضرر کشور و خوشحالی دشمنان این مرز و بوم می‌شود.

معاون پژوهشکده آب و خاک کشور با بیان اینکه میزان فرسایش در کشور بیش از حد مجاز است، گفت: در نقشه ملی میزان فرسایش به ۹۰۰ میلیون تن می‌رسد بطوری که ۶ تن در هر هکتار فرسایش خاک را شاهد هستیم.

عرب خدری ضرورت پایداری منابع آب و خاک کشور را به ویژه توسط کشاورزان یادآور شد و بیان کرد: پژوهشکده آب و خاک و آبخیزداری کشور ۲ هزار طرح پژوهشی اجرا کرده و با کمک ۱۹۰ هیئت علمی و پژوهشی مجرب در کشور به نتایج قابل تاملی رسیده است.

وی ادامه داد: برخلاف دانشگاه‌ها که کارهای تحقیقاتی به صورت جزیره‌ای و پراکنده انجام می‌شود ما در پژوهشکده کار را به شکل شبکه‌ای به پیش می‌بریم و سعی می‌کنیم در این کار تیمی به نتایج عملیاتی و کاربردی برسیم.

معاون پژوهشکده آب و خاک کشور از تهیه سیمای حوزه آبخیز کشور و تهیه اطلس و نقشه فرسایش و نقشه راه استان‌ها برای کاهش آسیب‌ها در این حوزه خبر داد و بیان کرد: کار بزرگی را در پژوهشکده آب و خاک شروع کردیم تا در قالب ۳۷ ایستگاه پخش سیلاب و همچنین احداث سدهای زیرزمینی را به انجام برسانیم که با به سرانجام رسیدن این طرح‌ها ما می‌توانیم جلوی بسیاری از آفت‌ها را در حوزه آب و خاک بگیریم.

عرب خدری بیان کرد: دو پروژه ملی بزرگ شامل شناسایی عرصه‌ها و پخش سیلاب و همچنین شناسایی عرصه برای احداث سدهای زیرزمینی را به انجام رساندیم که قطعا همه استان‌ها از نتایج این طرح‌ها استفاده خواهند کرد.

وی گفت: در حاشیه همایش آبخیزداری در اردبیل از پنج طرح پژوهشی رونمایی خواهیم کرد تا در سطح کشور مورد استفاده و بهره‌برداری قرار گیرد.

کد خبر 416443

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha