درحالی که اگر برای پخت غذا عجله دارید و در ضمن هوس خوردن کوفته کردهاید، میتوانید آن را در مایکروفر نیز درست کنید.
البته در این نوع کوفته، مواد لازم با بقیه کوفتهها متفاوت است ولی امتحان آن ضرری ندارد. این کوفته به لحاظ اندازه از کوفتهریزه بزرگتر ولی از کوفتههای معمولی برنج کوچکتر است.
برای پخت این غذا 40 دقیقه زمان لازم است.
مواد لازم:
- یک قاشق سوپخوری روغن زیتون
- یک عدد یا 200 گرم پیاز (خرد شود)
- 2 حبه سیر (له یا ریز خرد شود)
- 2 قاشق چایخوری پودر زنجبیل
- یک قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز
- 2 قاشق چایخوری پودر زیره سبز
- یکچهارم قاشق چایخوری پودر دارچین
- یکسوم پیمانه یا 50 گرم کشمش پلویی
- 2 قاشق سوپخوری برگ گشنیز خردشده
- یکسوم پیمانه یا 55 گرم مغزبادام بدون پوست (خرد شود)
- یک کیلوگرم گوشت چرخکرده
- یک پیمانه یا 70 گرم خمیر داخل نان فانتزی
- یک عدد تخممرغ (زده شود) [آشنایی با خواص تخممرغ]
- روغن به مقدار لازم
- نصف قاشق چایخوری پودر زعفران
طرز تهیه:
1 – یک ظرف مخصوص مایکروفر آماده کرده و روغن زیتون را به همراه پیاز و سیر خردشده و ادویهجات (شامل پودر تخمگشنیز، زیره سبز، پودر زنجبیل و دارچین) در آن بریزید و بدون در، داخل مایکروفر قرار دهید. مایکروفر را روی قدرت 100درصد و به مدت 5 دقیقه تنظیم کنید. طی این مدت، یکبار در مایکروفر را باز کنید و مواد را هم بزنید. [آشنایی با خواص زنجبیل]
2 – پس از گذشت 5 دقیقه، ظرف حاوی مواد را از مایکروفر بیرون آورید و کشمش، گشنیز خردشده، بادام، گوشت چرخکرده، پودر زعفران، خمیر نان و تخممرغ را به آن اضافه کرده و با دست خوب ورز دهید. سپس مقدار یکچهارم فنجان از این مخلوط را دردست به شکل گلوله درآورید. تمام مواد را به همین صورت درآورید.
3 – حالا یک ظرف بزرگ مخصوص مایکروفر را آماده کرده و داخل آن را با روغن چرب کنید. سپس کوفتهها را به صورت یک لایه در کف ظرف چیده و بدون گذاشتن در، به مدت 7 دقیقه روی قدرت 100درصد روشن کنید تا کوفتهها بپزد.
نکته یک: درصورتی که کوفتهها طی این مدت نپختند، این مدت را چند دقیقه بیشتر کنید.
نکته 2: باتوجه به اینکه همه کوفتهها یکباره در ظرف جا نمیشوند، پخت کوفتهها را در 2 یا حتی 3 مرحله انجام دهید.
در پایان پخت، همه کوفتهها را روی هم در یک ظرف ریخته و 2 تا 3 دقیقه در مایکروفر گرم کنید. کوفتهریزه را میتوانید به همراه ماست و خیار و نان میل کنید.