به گزارش خبرنگار مهر، در این مطالعه محققان دانشگا باپتیست هنگ کنگ دریافتند مواد شیمیایی موجود در ضدآفتاب موجب بروز ناهنجاریهای در زبرافیش (نوعی ماهی) و مرگ نوزادشان میشود.
بعد از مصرف ضدآفتابها توسط انسان، فیلترهای شیمیایی یا آلی اشعه فرابنفش (UV) موجود در ضدآفتابها وارد دریا میشوند، که یا به طورمستقیم از طریق شستشو این کرمها با آب دریا یا به طورغیرمستقیم از طریق تخلیه فاضلاب خواهد بود. با این حال در نهایت وارد دریا میشوند و تهدیدی برای ارگانیسمهای دریایی و اکوسیستم میشوند.
به گفته محققان، فیلترهای UV با وارد شدن به زنجیره غذایی انسان به سلامت انسان آسیب میرسانند.
«کلوین لونگ زی اسن»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «اشعه UV موجب افزایش ریسک پیری زودرس پوست، کک و مک و آغاز سرطان پوست میشود. فیلترهای آلی یا شیمیایی UV که میتوانند اشعه UV را جذب یا مسدود نمایند به شکل گستردهای در محصولات بهداشتی نظیر ضدآفتابها استفاده میشوند.»
در این مطالعه، زبرافیشها به مدت ۴۷ روز در معرض آب آلوده به سه نوع فیلتر متداول UV قرار گرفتند: بنزوفنون-۳ (BP-۳)، اتیل هگزیل متوکسی سینامات (EHMC) و اکتوکریلن (OC).
بعد از ۴۷ روز ظاهرا هیچ یک از زبرافیشهای بالغ صدمه ندیده بودند اما چندین نوزادشان دچار ناهنجاریهايی شده بودند.
میزان مرگ و میر جنینها در طول ۲۴ ساعت به شکل قابل توجهی افزایش یافته بود و از ۱۰ درصد به حدود ۶۰ درصد رسیده بود.
وی در ادامه میافزاید: «از آنجائی که بیش از ۷۰ درصد ساختار ژنتیکی زبرافیش شبیه به انسان است، تاثیر این آلایندهها انتقال یافته از طریق زنجیره غذایی به انسانها و تاثیر بلندمدت آن بر باروری انسان قابل اغماض نیست.»
نظر شما