طی این تحقیق که بر روی دو گروه 10 نفره انجام شد به 10 نفر اول، روزانه 10 گرم روغن زیتون و 55 گرم رب گوجهفرنگی داده شد و به 10 نفر دیگر تنها روغن زیتون داده شد.
پس از سه ماه نمونههای پوستی گروهی که علاوه بر روغن زیتون گوجهفرنگی مصرف کرده بودند، نشان داد که پوستشان 33 درصد بیشتر نسبت به آفتابسوختگی مقاومت کرده است.
محققان طی این بررسی همچنین دریافتند مقدار پروکلاژن پوست - مولکول ساختاردهنده پوست - در این گروه بیشتر شده بود.
آنها دریافتند، زمانی که گوجهفرنگی پخته میشود نسبت به زمانی که خام است مقدار بیشتر و غلیظتری از آنتیاکسیدان لیکوپن را داراست.
این گروه از محققان معتقدند که لیکوپن موجود در گوجهفرنگی، رادیکالهای آزاد را که توسط تابش اشعه UV بر روی پوست تشکیل میشوند، خنثی میکند. رادیکالهای آزاد موجب ایجاد سرطان و پیری زودرس میشوند.
با این حال پژوهشگران هشدار میدهند که بهتر است به گوجهفرنگی به عنوان یک افزودنی مفید و نه یک جایگزین برای کرم ضدآفتاب نگریسته شود.
www.naturalnews.com