همشهری آنلاین: متخصصان علوم پزشکی هشدار می‌دهند قرص‌های فشارخونی که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان مصرف می‌کنند خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می‌دهند.

به گزارش ایسنا، تحقیقات اخیر حاکیست بیمارانی که از داروهای فشارخون نوع "بازدارنده آنزیم مبدل آنژیوتانسین" (ACE-inhibitor) استفاده می‌کنند نسبت به بیمارانی که سایر انواع داروهای فشار‌خون را مصرف می‌کنند، ۱۴ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه هستند.

این خطر با افزایش طول درمان با این داروها افزایش می‌یابد. به طوری که افرادی که پنج سال این دارو را مصرف کرده‌اند با ۲۲ درصد افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه و افرادی که برای ۱۰ سال این دارو را مصرف کرده‌اند با ۳۱ درصد افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه مواجه می‌شوند.

متخصصان بر این باورند این داروها باعث تجمع نوعی مواد شیمیایی نشانگر التهاب موسوم به "برادی‌کینین" در ریه‌ها و در نهایت ابتلا به سرطان ریه می‌شوند.

اما برخی متخصصان دیگر در مورد این یافته‌ها تردید داشته و خاطرنشان کرده‌اند که سرطان ریه در این افراد می‌تواند به سادگی به دلیل استعمال سیگار در بیماران همزمان با مصرف این داروها باشد.

از جمله داروهای فشارخون نوع بازدارنده آنزیم مبدل آنژیوتانسین می‌توان به رامیپریل، کاپتوپریل، سیلازاپریل و آنالاپریل اشاره کرد. این داروها با کاهش فعالیت آنزیم آنژیوتانسین برای مدت کوتاهی عمل می‌کنند. با مسدود شدن این آنزیم، رگ‌های خونی آرام و گشاد شده و فشار خون کاهش می‌یابد.

به گزارش روزنامه دیلی میل، به گفته محققان اگرچه شاید افزایش ۱۴ درصدی خطر ابتلا به سرطان ریه زیاد به نظر نرسد اما همین عارضه نسبی کوچک می‌تواند برای تعداد زیادی از بیماران به سرطان ریه تبدیل شود.

کد خبر 420210

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha