همشهری آنلاین: مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور گفت: مردم بابت خرید مرغ‌های سنگین وزن، سالانه سه هزار میلیارد تومان پول خود را به هدر می‌دهند.

برومند چهارآیین، در گفت‌و‌گو با ایرنا، تولید و خرید مرغ سایز را توصیه کرد و اظهار داشت: بهترین سایز برای وزن مرغ مصرفی مردم بین 1.6 تا 1.8 کیلوگرم است و بیش از این میزان چربی است که باید به دور ریخته شود.

وی اظهار داشت: علاقه‌مندی مردم به خرید مرغ سایز بزرگ تا حدی است که تولیدکنندگان ناچار می‌شوند که با افزایش دوره تولید، از دان بیشتری استفاده کنند.

وی بر این باور است مصرف مرغ با سایز کوچک نه تنها از لحاظ مزه و کیفیت بهتر بوده بلکه برای هضم غذا نیز مناسب‌تر است.

  • ایران آمادگی صادرات سالانه 200 هزار تن گوشت مرغ را دارد

این مقام صنفی درباره رفع ممنوعیت صادرات گوشت مرغ گفت: ظرفیت اسمی تولید گوشت مرغ در کشور 3 میلیون تن در سال است که در صورت استفاده از همه این ظرفیت، یک میلیون تن آن بیش از نیاز داخلی خواهد بود و امکان افزایش صادرات خواهد داشت.

وی با بیان اینکه ایران قادر به صادرات سالانه 200 هزار تن گوشت مرغ به کشورهای هدف است، اضافه کرد: اکنون بیش از 2.2 میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید می‌شود که نزدیک 2 میلیون تن آن به مصرف می‌رسد.

چهارآیین براین باور است که آزادسازی صادرات گوشت مرغ به دلیل مازاد تولید داخلی لطمه‌ای به بازار نمی‌زند بلکه استمرار صادرات می‌تواند به پایداری تولید این محصول کمک کند.

به گفته وی، اکنون صادرات گوشت مرغ به کشورهای افغانستان، عراق و عمان امکان پذیر است که در صورت افزایش تولید و صادرات می‌توانیم بازارهای صادراتی مناسبی در منطقه داشته باشیم زیرا اکنون تجارت این محصول در منطقه سالانه حدود 3 میلیون تن است که می‌توانیم بازار یک میلیون تن آن را در دست بگیریم.

  • رسوب 3 میلیون تن کنجاله سویا و ذرت در بندر امام خمینی

چهار آیین درباره تامین نهاده‌های مورد نیاز صنعت طیور گفت: دولت از سال گذشته تاکنون نهاده‌های مورد نیاز صنعت دام و طیور را تامین کرده است و کمبودی در این زمینه نداریم اما نبود مدیریت مناسب در سیستم حمل و نقل مشکلاتی را در بخش توزیع به موقع نهاده ها به استان‌ها ایجاد کرده است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور افزود: اکنون 3 میلیون تن کنجاله سویا و ذرت در بندر امام خمینی (ره) به دلیل اختلال در سیستم حمل و نقل رسوب کرده است و باید تدبیری اندیشید که به موقع به دست تولیدکنندگان در استان‌های مختلف برسد.

وی اضافه کرد: کامیونداران اکنون تولیدکنندگان را مجبور می‌کنند علاوه بر مبلغ هزینه حمل که در بارنامه قید می‌شود، وجه بیشتری را که به اصطلاح در پشت بارنامه قید می‌شود، بپردازند و از آنجا که این رقم در بارنامه اصلی ثبت نمی‌شود، نمی توان آن را جزو هزینه‌های تولید به حساب آورد و در حقیقت نوعی هزینه اضافی است که به تولیدکنندگان تحمیل می‌شود.

وی ادامه داد: در واقع هزینه‌های حمل و نقل که داخل بارنامه ثبت می‌شود، مورد استناد دفتر بررسی قیمت‌ها و هیات تثبیت و تعیین قیمت‌های سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان است و هزینه‌هایی که پشت بارنامه قید می‌شود، مستند نیست.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی درباره قیمت واقعی مرغ زنده گفت: طبق هزینه‌های تمام شده تولید، قیمت تمام شده مرغ زنده 6850 تومان است که با احتساب سود 10 درصدی باید قیمت این محصول درب مرغداری 7480 تومان باشد.

اکنون قیمت هرکیلوگرم مرغ زنده 6500 تومان، میدان بهمن 8800 تومان و کشتارگاه 9250 تومان است و به نرخ 10 هزارو 350 تومان به دست مصرف کننده می‌رسد.

کد خبر 420523

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha