دکتر مجید منصوری در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه به این دلیل دندان عقل به این نام معروف است که در سن تکامل عقلی بین ۱۶ تا ۲۳ سال رویش میکند، گفت: در واقع در سنینی که تکامل عقلی صورت میگیرد، دندان عقل نیز رویش میکند و هیچ ربطی به عقل، شعور و هوش ندارد.
وی با اشاره به اینکه همواره وجود دندان عقل به معنای کشیده شدن آن نیست و در بسیاری از موارد به لحاظ شرایط و موقعیت دندان عقل در جویدن به دندانهای آسیاب کمک میکند، افزود: در صورتی که رویش دندان عقل مناسب بوده و آسیبی به لثه اطراف وارد نکرده باشد، وجود آن مشکلی ندارد. اما به دلیل اینکه بیشتر از سایر دندانها دچار ناهنجاری میشود، اغلب یا به ترمیم ریشه آن پرداخته میشود و یا گفته میشود بهتر است که کشیده شود.
این جراح لثه و ایمپلنت با بیان اینکه گاهی به دلیل کج بودن رویش دندان نیز لازم است این دندان کشیده شود، افزود: زیرا چرخش کاملی در آن صورت نمیگیرد و دندان کج میماند و البته در این حالت کشیده شدن آن لازم است. تنها در صورتی که وجود دندان منجر به ناهنجاریها شود، توصیه به کشیده شدن یا جراحی آن میشود.
منصوری تصریح کرد: به صورت کلی تمیز کردن مرتب دندان عقل به منظور جلوگیری از پوسیدگی، بیش از دندانهای جلویی لازم است؛ زیرا در غیر این صورت علاوه بر التهاب لثه اطراف دندان، در برخی موارد منجر به ایجاد کیست نیز میشود و حالت بد خیمی پیدا میکند.
وی گفت: در برخی موارد نیز به منظور ارتودنسی و مرتب کردن دندانها، دندان عقل کشیده میشود. البته در صورتی که تشخیص داده شود که لازم است دندان عقل کشیده شود، بهترین سن کمتر از ۳۵ سال است؛ زیرا عوارض جراحی و کشیده شدن کمتر و ترمیم آن بهتر انجام میشود.
وی تصریح کرد: البته مجددا تاکید میکنم که دندان عقل همیشه کشیدنی نیست و حتی نگهداری آن مفید است. برای نمونه در بسیاری از جراحیها میتوان از استخوان این ناحیه استفاده کرد و یا حفظ دندان عقل در حفظ ارتفاع صورت زمانی که دندانهای جلویی کشیده میشوند، موثر است.
منصوری اضافه کرد: در بسیاری از موارد دندان عقل دندان مفیدی برای شخص محسوب میشود و باید دندانپزشک تشخیص کشیده شدن آن را بدهد؛ زیرا در بسیاری از مواقع قابل ترمیم و درمان است. دندان عقل هیچ فرقی با دندانهای دیگر به لحاظ ساختاری ندارد.
نظر شما