سه‌شنبه ۹ بهمن ۱۳۸۶ - ۱۷:۴۳
۰ نفر

مریم رشدی: اگر به شیراز سفر کرده باشید، حتما یک وعده با شوید لوبیا پلو پذیرایی شده‌اید. این غذا به لحاظ مواد تشکیل‌دهنده شبیه به شویدباقلاپلو است؛

با این تفاوت اصلی که به جای باقلا از لوبیا چشم‌ بلبلی استفاده می‌شود. گوشت همراه آن نیز با توجه به ذائقه شما می‌تواند مرغ، گوشت تکه‌ای یا مانند این دستور غذا، گوشت چرخ کرده باشد.

مواد لازم برای 6 نفر:

ـ‌ برنج، 4 پیمانه

ـ لوبیا چشم بلبلی، 2 پیمانه

ـ شوید خشک، 6 قاشق سوپ‌خوری

ـ گوشت چرخ کرده، 250 گرم

ـ پیاز متوسط، یک عدد

ـ‌ پودر زعفران، یک قاشق چای‌خوری سرخالی

ـ نمک به مقدار لازم

ـ زردچوبه، یک قاشق چای‌خوری

ـ سیب‌زمینی یا نان برای ته دیگ

طرز تهیه:

1 ـ ابتدا برنج را به همراه مقداری نمک در آب حداقل به مدت 2 ساعت خیس کنید. لوبیا را نیز شسته و در قابلمه حاوی مقداری آب روی اجاق گاز قرار دهید تا بپزد. برای پخت لوبیا چشم بلبلی مدت یک ساعت وقت لازم است. بعد از پخت کامل لوبیا، آن را در سبد آبکشی کنید تا آب اضافی آن خارج شود.

نکته: برای اینکه آب حاصل از پخت لوبیا به هدر نرود، یا از آن به هنگام دم کردن برنج استفاده کنید یا آنکه آب را به اندازه‌ای بریزید که در طول پخت لوبیا، جذب شده و باقی نماند.

2 ـ پیاز را پوست‌ کنده و پس از شستن به صورت خلالی خرد کنید. سپس در یک تابه گود، مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. حالا پیاز خلالی‌شده را به روغن اضافه کنید. در طول سرخ شدن پیاز، زردچوبه را نیز بیفزایید.

پس از آن، گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا گوشت نیز سرخ شود. در پایان، ابتدا مقداری نمک اضافه کرده و سپس پودر زعفران را در مقداری آب‌جوش حل کرده و در این مخلوط بریزید.

حالا در قابلمه را بگذارید تا گوشت روی حرارت بپزد. زمان لازم برای پخت گوشت چرخ‌کرده، نیم ساعت تا 45 دقیقه است. بعد از پخت گوشت، شعله اجاق گاز را خاموش کرده و تابه را کنار بگذارید.

3 ـ در قابلمه‌ای متوسط تا نیمه آب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا آب، جوش بیاید. پس از آن، برنج خیس‌خورده را به آب جوشیده اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه بجوشد تا برنج مغز پخت شود، سپس آن را در سبدی ریخته و با آب سرد آبکشی کنید.

4 ـ حالا مواد تشکیل‌دهنده این پلوی مخلوط آماده است؛ فقط کافی است آنها را با هم مخلوط کنید. برای این منظور، قابلمه بزرگی آماده کنید و کمی روغن در آن بریزید و حرارت دهید، سپس برش‌های سیب‌زمینی یا نان را در کف قابلمه بچینید و ابتدا مقداری برنج بریزید، سپس روی آن را با مقداری لوبیا و پس از آن مقداری شوید خرد شده بپوشانید.

این کار را به همان ترتیب از اول تکرار کنید تا زمانی که مواد تمام شود. حالا این پلوی مخلوط را نیز مانند دیگر پلوها به روش معمول دم کنید.

5 ـ مرحله اضافه کردن گوشت به پلو، هنگام کشیدن آن داخل دیس است؛ یعنی پس از هر لایه پلو مقداری گوشت چرخ کرده آماده را نیز  لابه‌لای آن بریزید؛ البته پیش از کشیدن برنج، گوشت را چند دقیقه روی حرارت اجاق گاز گرم کنید.

نکته یک: گوشت را هنگام دم‌کردن برنج نیز می‌توانید به همراه مواد دیگر در لابه‌لای آن بریزید و پلو را با گوشت دم کنید.

نکته 2: به جای شوید خشک می‌‌توانید از شوید تازه نیز استفاده کنید؛ البته عطر شوید خشک بیشتر است، به همین دلیل شما می‌توانید از مخلوط تازه و خشک آن استفاده کنید.

نکته 3: این پلوی مخلوط را به صورت کته نیز می‌توانید درست کنید. در این صورت، کافی است بعد از پخت لوبیا چشم بلبلی، برنج، لوبیا و شوید را به صورت مخلوط در قابلمه یا پلوپز ریخته و پس از گذشت یک ساعت و ربع، یک قابلمه شوید لوبیا  پلوی خوشمزه تحویل بگیرید.

کد خبر 42390

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز