اگر مبتلا به دیابت نوع دوم (غیر وابسته به انسولین) هستید، عنصر کروم در تنظیم قند خون شما بسیار کارآمد است و در برخی موارد با خوردن کروم ممکن است نیازی به مصرف داروی کاهش قند خون و یا حتی تزریق انسولین نباشد.
اگر بیماری تازه شروع شده باشد با خوردن مقدار کافی کروم ممکن است رفع شود و به بیماری مزمن تبدیل نشود، بهطور کلی اگر میزان تحمل به گلوکز در حد مرز باشد با خوردن کروم ممکن است کنترل شود و به حد نرمال برسد و همچنین برعکس در مورد اشخاصی که قند خون آنها کمتر از نرمال است، کروم قادر به افزایش آن خواهد بود.
به نظر میرسد که عنصر کروم کیفیت و کارآیی هورمون انسولین را افزایش میدهد و در نتیجه مقدار کمتری انسولین برای سوخت و ساز قند خون لازم خواهد بود.
در مورد رمز و راز چگونگی تأثیرکروم، طبق بررسیهای انجام شده این عنصر که از نظر بیولوژیک فعال است، خود را به انسولین میبندد و توانایی انجام مأموریت اصلی انسولین را که اکسید کردن گلوکز و تبدیل آن به دیاکسید کربن است را تا صد برابر افزایش میدهد.
این در حالی است که تقریباً 90 درصد مردم در رژیم غذایی خود، روزانه کمتر از مقدار لازم کروم استفاده میکنند.