همشهری آنلاین: عمر البشیر رئیس جمهور سودان در پی اعتراض‌های گسترده با اعلام وضعیت اضطراری در این کشور، ضمن معرفی یک کابینه جدید همه فرمانداران سراسر کشور را برکنار کرد.

عمر البشير

به گزارش بی بی سی، رئیس‌جمهور سودان، تنها وزرای خارجه، دفاع و دادگستری را تغییر نداده است.

تمامی کسانی که به عنوان فرماندارهای جدید تعیین شده‌اند از نظامیان سودانی هستند.

این تغییرات در بامداد شنبه و از طریق فرامینی که عمر البشیر صادر کرد، اعمال شده‌اند.

ساعتی قبل از این تغییرات، رئیس‌جمهوری سودان در کشورش وضعیت اضطراری اعلام کرده بود که تا یکسال ادامه خواهد داشت.

یورونیوز نیز در گزارشی در خصوص تحولات سودان اعلام کرد : عمرالبشیر، رییس جمهوری سودان روز جمعه ۲۲ فوریه (سوم اسفند) با انحلال دولت مرکزی در این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد.

شمار قابل توجهی از شهروندان سودانی در سه ماه گذشته در اعتراض به شرایط اقتصادی و زندگی سخت در خیابان‌ها تجمع می‌کنند و خواستار کناره‌گیری عمرالبشیر از قدرت شده‌اند.

اولین جرقه اعتراضات در ماه دسامبر گذشته و به دلیل افزایش قیمت نان زده شد. از آن زمان تاکنون، تجمعات اعتراضاتی خاموش نشده و اعتراضات با سازماندهی بهتری به طور مرتب هر هفته روز پنج‌شنبه برگزار می‌شود.

دو هفته پیش از شروع اعتراضات، قانون‌گذاران سودانی اعلام کردند از تصویب طرحی که عمرالبشیر اجازه خواهد داد بار دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود، حمایت خواهند کرد. موضع‌گیری که مورد اعتراض بسیاری از سودانی‌ها قرار گرفته است.

همزمان با انحلال دولت مرکزی و دولت‌های محلی، آقای البشیر از اعضای پارلمان سودان خواست تا بررسی این طرح را به تعویق بیندازند.

رییس جمهوری سودان در یک پیام تلویزیونی گفت که دولت جدید «اقدامات بنیادین اقتصادی» در پیش خواهد گرفت و یک «تیم شایسته» بر سر کار خواهد آمد.

جامعه سودانی‌های حرفه‌ای (اس‌پی‌ای) که یکی از برگزار کنندگان تظاهرات است در بیانیه‌ای با انتشار فراخوان تجمعات اعتراضی خواستار انحلال حکومت البشیر شدند: «خواسته‌های این انقلاب روشن است. این رژیم و سرکرده آن باید از قدرت کناره‌گیری کنند و این حکومت باید منحل شود.»

عمرالبشیر، افسر سابق ارتش در سال ۱۹۸۹ با یک کودتای نظامی به قدرت رسید. او در سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۵ به دنبال توافق صلح با پیکارجویان جنوب این کشور با اعمال برخی تغییرات در قانون اساسی در انتخابات به پیروزی رسید و پیکارجویان نیز در سال ۲۰۱۱ با برگزاری همه‌پرسی در جنوب سودان اعلام استقلال کردند.

استقلال سودان جنوبی از سودان، باعث شد تا این کشور از دسترسی به تمام دخائر نفتی محروم شود. علاوه بر این، تحریم‌های آمریکا علیه این خارطوم به عنوان حامی تروریسم، وضعیت اقتصادی و معاش مردم سودان را هر چه بیشتر بحران کرده است.

کد خبر 432656

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha