مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۴
۰ نفر

همشهری‌آنلاین:  مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران از طرحی برای سرمایه‌گذاری خبر داد که بر اساس آن محل دفع زباله‌های تهران به منطقه‌ای در حوالی شرق پایتخت منتقل می‌شود.  

عبدلي

رضا عبدلی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در نخستین رویداد مدیریت هوشمند پسماند شهری که با همکاری سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری و صندوق نوآوری و شکوفایی  اظهار کرد: همه پسماند شهر تهران به آرادکوه منتقل می‌شود که شیوه درستی هم نیست. طرحی را تدوین کردیم بر این اساس که صد در صد پسماند شهر تهران در مناطق چهارگانه‌ای که فعلا به عنوان پایلوت در شرق تهران انتخاب شده با رعایت کامل مسایل بهداشتی منتقل شود. این طرح به سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری تهران برای جذب سرمایه گذار ارایه شده است.

رضا عبدلی گفت: به طور مجموع در ایران در طول شبانه روز ۵۸ هزار تن زباله تولید می شود اما در تهران به طور میانگین ۸ هزار و ۴۰۰ تن زباله یعنی نزدیک به ۱۵ درصد زباله کل کشور تولید می شود.  

او افزود: تولید زباله در سال های گذشته بیش از ۹ هزار تن بوده است و در ۹ ماهه انتهایی سال ۹۷ به هشت هزار و ۴۰۰ تن رسیده است، این کاهش به دلیل شرایط اقتصادی، همکاری بیشتر مردم و اقدامات مدیریت شهری است. البته سرانه تولید پسماند در جامعه روستایی ۵۰۰ گرم، در جامعه شهری ۸۰۰ گرم، در تهران هزار گرم اما در جهان حدود هزار و ۲۰۰ گرم است.  

عبدلی با اشاره به برخی اقدامات پیش از تولید پسماند توضیح داد؛ کالای باکیفیت، کالای تهیه شده از مواد اولیه بازیافتی و کالایی که دارای قابلیت بازیافت باشد باید پیش از تولید پسماند به آن توجه شود.  

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران میزان رطوبت پسماند تولید شده در شهر تهران در طول شبانه روز را ۴۰۰ تن عنوان کرد و گفت: این میزان شیرابه در مرکز آرادکوه شناسایی شده است که با احتساب شیرابه سال های گذشته به چندین میلیون متر مکعب می رسد اما اگر هر خانوار چیزی نزدیک به ۵۰ سی سی از میزان رطوبت زباله خود را کاهش دهد تاثیر زیادی بر میزان کل رطوبت پسماند شهر تهران و کاهش آلودگی های محیط زیست و هزینه های شهر دارد.  

به گفته عبدلی، حدود ۳۹ تا ۴۱ درصد از زباله هایی که در سطح شهر تهران جمع آوری می شود در ساعاتی غیر از زمانی است که شهرداری اعلام کرده و ماموران ما باید این میزان زباله را در طول روز جمع آوری کنند.  

او با بیان ای‌نکه دفع پسماند خشک به شکل کنونی شیوه درستی نیست، اظهار کرد: از سال ۱۳۳۵ محلی در اختیار شهرداری تهران برای دفع پسماند قرار گرفت. بخشی از پسماندها به کمپوست تبدیل می شود. اما  بخش دیگری که تولید گاز متان می کند باید امحا شود که قرارداد این کار بسته شده است.  

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند با اشاره شرایط موجود مدیریت پسماند در سطح شهر تهران ادامه داد: با کمک نواحی و مناطق ۲۲ گانه، روزانه با کمک پیمانکاران ۱۳۰ کیلومتر از سطح شهر تهران پاکسازی و نظافت می شود. از هشت هزار و ۴۰۰ تن پسماند تولیدی در شبانه روز ۶ هزار و ۴۰۰ تن پسماند خانگی، ۷۰۰ تن سرشاخه و زباله حجیم و ۲ هزار و ۱۱ تن پسماند مخلوط از شهرک های اطراف تهران است. همچنین میزان پسماند خشک هزار تن و ۱۰۰ تن هم میزان پسماند صنعتی و پزشکی است.  

به گفته عبدلی، هم اکنون تعداد مخزن های پسماند در سطح شهر تهران ۵۵ هزار مخزن است که این میزان تا سال گذشته حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار مخزن بود. همچنین ۲ هزار و ۴۵۰ ماشین آلات جمع آوری پسماند و ۱۵ هزار و ۱۰۰ نفر کارگر به طور روزنامه در سطح شهر تهران فعال هستند.  

او با اشاره به اپلیکیشن‌های حوزه مدیریت شهری اظهار کرد: در سال‌های گذشته هم نرم افزارهایی تهیه شده بود اما شرایط فعلی زندگی ها به صورت صنعتی پیش می رود و و این عامل سبب شده خانواده ها در طول روز فرصتی برای ارتباط با شهرداری نداشته باشند اما حالا با این نرم افزارها این امکان فراهم شده است. البته این موضوع باید مدیریت شود که هم شهروندان برای ارتباط گیری راحت باشند هم شهرداری اقدامات بهتری در زمینه پسماند داشته باشد.  

عبدلی درباره برنامه های آینده سازمان مدیریت پسماند هم گفت: یکی از موضوعات بسیار مهم که جای خالی آن در مدیریت شهری حس می شد این بود که طرح جامعی در شهرداری در حوزه پسماند وجود نداشت اما با همکاری شورای شهر بودجه ای تصویب و قرارداد تدوین این طرح با رعایت مسائل قانونی بسته شد. امیدواریم تا پایان ٩٨ طرح جامع مصوب شهرداری تهران به عنوان نقشه راه مدیریت پسماند اجرا شود.

این مقام مسئول از پیش بینی برنامه هایی برای تفکیک زباله خشک خبر داد و توضیح داد: این برنامه ما برای همه اقشار مختلف و براساس شرایط اقتصادی آنها طراحی شده است. به طوری که غرفه هایی برای خرید پسماند های خشک شهروندان ایجاد کردیم که در ازای ارائه پسماندشان پول دریافت می‌کنند.  

او میزان پسماند تهران را که قابلیت تبدیل شدن به انرژی هایی مانند برق دارد را ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن عنوان کرد و گفت: از سال ۹۶ این طرح برای جذب سرمایه گذار معرفی شده اما هنوز سرمایه گذاری برای آن اعلام آمادگی نکرده است.

کد خبر 438753

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha