فاطمه عسگری نیا-خبرنگار:ماه شعبان که به نیمه می‌رسد، نمازگزاران و اهالی پا به کار مسجد حضرت ولی‌عصر(عج) خود را برای استقبال از ماه مبارک رمضان آماده می‌کنند.

افطاری

تهیه ارزاق برای خانواده‌های نیازمند، نخستین‌ کاری است که اهالی این مسجد در آستانه ماه مبارک رمضان انجام می‌دهند. امسال هم مانند سال‌های گذشته، سبد ارزاق رمضان مسجد قرار است سفره افطار ۱۲۰۰ خانوار نیازمند را زینت دهد. با حضور در محله آذربایجان منطقه ۱۱ در مسجد ولی‌عصر(عج) با مردانی که سالیانی است در این سنگر مردمی حضور دارند و هیچ‌وقت سنگینی کار آنها را خسته نکرده است، گپ کوتاهی زده‌ایم.

با اینکه روزهای زیادی است که مشغول کارند، اما در چهره عمدتاً سالخورده هیچ یک از آنها رد و نشانی از خستگی دیده نمی‌شود. فضای آشپزخانه مسجدگاه با صلوات‌های مردانه‌شان زینت می‌یابدگاه با صدای خنده و شوخی‌های دوستانه‌شان. گرچه ریش و موی سپید سر و صورتشان حکایت از سن و سال آنها دارد، اما سرزنده‌اند و سلامت و این حال و روز خوبشان را مدیون دورهمی‌های دوستانه در مسجد می‌دانند.

«علی عظیمی» که ۳۵ سالی می‌شود در آستانه ماه رمضان در کار بسته‌بندی ارزاق در مسجد ولی‌عصر(عج) برای نیازمندان مشارکت دارد، می‌گوید: «خدا رحمت کند سید «علی حسین‌پناه» را، ایشان این رسم را با کمک خیّران در این مسجد پایه‌گذاری کردند و پس از فوت او پسرش ادامه‌دهنده راهش شد. » با اینکه کاسب است آمدن به مسجد و مشارکت در این کار را به ماندن در حجره فرش‌فروشی‌اش ترجیح می‌دهد و می‌گوید: «خدا عوضش را می‌دهد. »

  • حالمان خوب است 

«اسماعیل کلاهی» یکی دیگر از اهالی پا به کار مسجد ولی‌عصر(عج) می‌گوید: «چند سالی می‌شود پس از بازنشستگی، ضمن عضویت در شورای مسجد در فعالیت‌های مسجد نیز همکاری دارم اما کار بسته‌بندی ارزاق ماه مبارک رمضان برای نیازمندان، حال و هوای دیگری دارد. » او هم حال خوب این روزهایش را مدیون فعالیت‌های مسجدی می‌داند و بر این باور است: «اثرات پربرکت دستگیری از نیازمندان و کار در راه رضای خدا را در زندگی به چشم دیده‌ام و باور دارم خدا با مردمی است که از حال نیازمندان جامعه غافل نیستند. »

  • فرهنگ همدلی رواج یابد 

خادم مسجد ولی‌عصر(عج) که ۱۰ سالی است در امور خیریه این مسجد مشارکت دارد می‌گوید: «هر دو کلیه‌ام پیوندی است اما هیچ‌وقت از کار کردن در مسجد خسته نمی‌شوم. » او با ابراز خوشحالی از نزیکی ماه مهمانی خدا می‌گوید: «در گذشته همه همسایه‌ها از حال و روز هم خبر داشتند و کسی در محله سر گرسنه بر زمین نمی‌گذاشت، این فرهنگ باید امروز هم در جامعه رواج پیدا کند چراکه بخش مهمی از دین ماست. » «غلامحسین شیخی» که این روزها کلیددار آشپزخانه مسجد است از ۵۰ سال حضورش در مسجد ولی‌عصر(عج) برایمان چنین می‌گوید: «نمازگزاران این مسجد هیچ‌وقت نیازمندان محله را فراموش نکرده‌اند و با کمک‌های خود موجب شده‌اند سفره کسی خالی از لطف الهی نباشد. »«مهدی لباف» می‌گوید: «همه آنها که اینجا برای استقبال از ماه رمضان و خدمت به خلق مشغول به کارند آثار و برکات این کارها را در زندگی اشان دیده‌اند به خاطر همین بی‌منت و با رضای دل کار و زندگی را رها می‌کنند و در این کار خیر مشارکت دارند. »

  • ۱۲۰۰ بسته غذایی بین نیازمندان توزیع می‌شود

«محمدحسین پناه» کسی است که این روزها راه پدر را در مسجد ولی‌عصر(عج) دنبال می‌کند و به قول اهالی محله و نمازگزاران مسجد اجازه نداده خدمت به نیازمندان در سایه کمک خیّران پس از پدر به فراموشی سپرده شود، به ما  می‌گوید: «پدرم تا سال ۱۳۸۰ که در قید حیات بود، هر سال در آستانه ماه مبارک رمضان با تهیه ۵۰ بسته سبد حمایتی غذا برای نیازمندان به دستگیری از این قشر در محله می‌پرداخت. این در حالی است که با تلاش اهالی محله و کمک خیّران این تعداد امروز به ۱۲۰۰ بسته رسیده و ما توانسته‌ایم علاوه بر حدود ۵۰ نیازمند محلی تحت پوشش مسجد ولی‌عصر(عج) نیازمندان حاشیه شهر تهران و مناطق محروم کشور را نیز از این کمک‌های مردمی بهره‌مند کنیم. » گرچه تهیه ۱۱ قلم مواد غذایی این بسته حمایتی برای بانیان این امر خیر در مسجد در شرایط اقتصادی کنونی کار آسانی نبوده اما مشارکت مردمی و خیّران در این امر آنها را تنها نگذاشته است. حسین پناه می‌گوید: «با کمک خیّران امسال، برای تهیه این بسته‌های حمایتی ۲۵۰ میلیون تومان هزینه شده است. »

کد خبر 439475

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha