همشهری آنلاین: مرتضی الویری با اشاره به لایحه مالیات بر ارزش افزوده با بیان اینکه در حال رفع اشکالات زیاد آن هستیم، اظهارکرد: از نمایندگان شوراها می‌خواهم که نمایندگان مجلس را مجاب کنند تا به اولویت بررسی لایحه درآمد پایدار رأی دهند. هر چند که اگر این لایحه تصویب شود کفاف هزینه‌های شهرداری‌ها را نمی‌دهد.

الويري

به گزارش ایسنا، مرتضی الویری در نخستین اجلاس مجمع مشورتی رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری شوارهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استان‌ها گفت: متأسفانه در دوران گذشته بناها بر مبنای نوع مصالحی که در بازار وجود داشت، ساخته می‌شدند مثلاً اگر در بازار سنگ به وفور پیدا می‌شد همه نماها سنگی می‌شدند یا اگر میلگرد در بازار موجود بود همه مصالح را با میلگرد می‌ساختند و ساختمان‌سازی براساس هر چیزی که در بازار پیدا می‌شد ادامه می‌یافت و هیچ الزام و اجباری نیز از سوی نهادهای بالادستی وجود نداشت و نتیجه آن شد که تهران از نظر معماری و شهرسازی بی‌هویت است و در مقایسه با اغلب کشورها می‌بینید که در تهران فاجعه شهرسازی و معماری رخ داده است.

وی با بیان اینکه به عنوان سفیر ایران در اسپانیا مدتی فعالیت می‌کردم، گفت: در آنجا نما در مالکیت شهرداری‌ها بود و نماها براساس نظر شهرداری ساخته می‌شدند و در زمانی که از یک شهر به شهر دیگر سفر می‌کردیم با نگاه به نما و منظر شهری متوجه فرهنگ آن شهر می‌شدیم و حتی کوچه‌ها را برای تردد خودروها عریض نمی‌کردند بلکه خودروهای کوچک ساختند و حمل ونقل را متناسب با شهرسازی طراحی کردند اما در کشور ما اصلاً به این مسائل توجه نمی‌شود.

رئیس شورای عالی استان‌ها با اشاره به اینکه شهرهای ما به‌خصوص تهران بی هویت شده است، اظهارکرد: تهران همان قدر در برابر سوانح طبیعی از جمله زلزله ناامن است از نظر شهرسازی نیز ناامن است چرا که متأسفانه عمر ساختمان‌ها که سرمایه ملی هستند به جای آنکه ۸۰ تا ۱۰۰ ساله باشد ۲۰ سال بیشتر نیست و یک ساختمان بعد از ۲۰ سال کلنگی می‌شود.

الویری با بیان اینکه تهران از نظر ترافیک و حمل و نقل غیر روان است، گفت: همه می‌دانیم که اگر از مرکز شهر به شهرک غرب برویم و برگردیم حداقل ۴ ساعت در ترافیک هستیم و این اصلاً در طرح‌های جامع شهرسازی دیده نشده است.

رئیس شورای عالی استان‌ها افزود: تهران درگیر بافت فرسوده و اسکان‌های غیر رسمی است. اسکان غیررسمی اتفاق تلخی است چرا که در سال‌های اخیر ۲۰۰ شهرک کوچک به‌صورت غیر رسمی و «زورآبادی» شکل گرفته است.

وی با بیان اینکه شهرسازی و معماری شهرها قربانی کسب درآمد اداره شهرها شدند چرا که منابع درآمدی شهرداری‌ها مبتنی بر شهرسازی بوده است، گفت: اوایل انقلاب تصویب کردند که کمک دولت به شهرداری‌ها قطع شود و درآمدهای پایدار شکل بگیرد اما ۵۰ درصد این مصوبه یعنی قطع کمک دولت به شهرداری عملی شد و ۵۰ درصد دیگر یعنی کسب راه‌هایی برای درآمدهای پایدار بر زمین ماند و تاکنون هم محقق نشده است. هرچند که به دنبال تصویب لایحه درآمدهای پایدار در مجلس هستیم اما هنوز محقق نشده است.

الویری با اشاره به لایحه مالیات بر ارزش افزوده با بیان اینکه در حال رفع اشکالات زیاد آن هستیم، اظهارکرد: از نمایندگان شوراها می‌خواهم که نمایندگان مجلس را مجاب کنند تا به اولویت بررسی لایحه درآمد پایدار رأی دهند. هر چند که اگر این لایحه تصویب شود کفاف هزینه‌های شهرداری‌ها را نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه با اصلاح روش هزینه‌ها و تقلیل هزینه‌ها می‌توان بهره وری را افزایش داد، گفت: می‌بایست بخشی از فعالیت‌های هزینه‌ای و پروژه‌ها را به بخش خصوصی واگذار کنیم تا کف هزینه‌ها پایین بیاید.

الویری با اشاره به اینکه مسئله دیگر مدیریت یکپارچه شهری است که متأسفانه با کم آوردن ۵ رأی کلیات آن تصویب نشد، اظهارکرد: شورای عالی استان‌ها می‌تواند در قالب یک طرح یا لایحه نسبت به یکپارچه‌سازی مدیریت شهری پیشنهادهایی بدهد که می‌بایست همه شوراها پیشنهادهای خود را مطرح کنند.

وی در پایان گفت: قانون شوراها که در سال ۷۵ به تصویب رسید دارای اشکالات فراوانی است. ما در حال بازنگری کامل این قانون هستیم و هفته آینده استارت جلسات تخصصی در شورای عالی استان‌ها زده می‌شود که قطعاً می‌تواند منشأ تحول جدی برای مدیریت شهری باشد و امیدواریم اعضای شوراها شهر نیز پیشنهادات خود را ارائه کنند.

کد خبر 446427

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha