حجم سنگین درخواستها آن هم در پروسه زمانی اندک، باعث میشد صدور روادید با تأخیر انجام شود. از اینرو حذف روادید مراسم اربعین حسینی از سالهای قبل میان دو کشور ایران و عراق مطرح شد. این مذاکرات طولانیمدت فراز و نشیبهایی در پی داشت اما بالاخره دیروز معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور اعلام کرد: صدور روادید برای زائران اربعین حذف و زائران تنها با گذرنامه، براساس هماهنگی و بیمهنامه میتوانند به زیارت بروند.
خبرها حاکی از آن است که حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با سپهبد محمد بدر، معاون وزیر کشور عراق و هیأت همراه دیدار و تفاهمنامهای با هیأت عراقی امضا کرده است. ذوالفقاری دراین باره میگوید: در این دیدار تصمیماتی برای حل مشکل زائران اربعین گرفته شد تا رفتوآمد برای زائران آسان شود. بر این اساس صدور ویزا برای زائران اربعین حذف و زائران تنها با گذرنامه، براساس هماهنگی و بیمهنامه به زیارت میروند. معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور ادامه داد: قرار شد ۲ کشور درخصوص بازگشایی مرز خسروی تلاش کنند که اگر زمینه رفتوآمد در آن مسیر حل شد به تردد زائران کمک شود.
براساس توافق از اول محرم انتقال مواد غذایی بدون گرفتن عوارض و از مرز سومار انجام میشود. همچنین معاون فرهنگی و مشارکتهای مردمی ستاد بازسازی عتبات نیز از ثبت یک هزار و ۳۵۴ موکب برای فعالیت و بهبود خدمات به زائران در اربعین ۹۸ خبر داد و گفت: روند نامنویسی از موکبداران اربعین تا شهریورماه ادامه دارد. یوسف افضلی با بیان اینکه سال گذشته ۲ هزار و ۸ موکب در اربعین ۹۷ به زائران حسینی خدمت کردند، افزود:
هر سال موکبهای اربعینی باید پروانه فعالیت خود را ثبت کنند تا بتوانند به فعالیت بپردازند که پیشبینی میکنیم تا پایان زمان ثبتنام موکبها به تعدادی بیش از سال گذشته برسیم. افضلی با اشاره به اینکه نامنویسی موکبهای اربعین تا شهریورماه ادامه دارد، خاطرنشان کرد: پس از پایان زمان ثبتنامو در جلسه ستاد اربعین درباره تعداد موکبهای پذیرایی و اسکان اطلاعرسانی خواهد شد، اما با توجه بهاحتمال افزایش تعداد زائران اربعین موکبها نیز بیشتر خواهد شد. در اربعین امسال تعداد موکبهای اسکان ۱.۵ و موکبهای تغذیه ۳ برابر میشود؛ بهطوری که روزانه ۳ میلیون پرس غذا بین زائران اربعین توزیع میشود و یک میلیون و ۸۰۰ هزار جای خواب نیز برای اسکان زائران پیشبینی شده است.
نظر شما