عادل ملک نیا پزشک جراح و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به خبرنگار مهر گفت: این روزها رژیمهای مقطعی و استفاده از داروهای لاغری به یک فرهنگ عمومی تبدیل شده است به طوری که افراد وقتی تصمیم به کاهش وزن میگیرند به سراغ رژیمهای فوری و یا استفاده از دارو و ژل های لاغری میروند و حتی گاهی ممکن است اقدام به انجام ورزشهای پر فشار و سخت کنند درحالی که هر سه روش نه تنها مثمرثمر نخواهد بود بلکه در بسیاری از موارد باعث ایجاد امراض دیگر میشود.
ملک نیا افزود: برخلاف تصور بسیاری از افراد، درمان چاقی از ذهن آغاز میشود و تا زمانی که عادتهای غذایی و رفتاری ما تغییر نکند نمیتوان به تناسب اندام ایده ال دست یافت، واقعیت این است که افراد چاق باید تغییر سبک زندگی را به شکل جدی در احوالات روزمره خود جاری کنند.
این پزشک جراح ادامه داد: هیچ عضلهای با یک بار تمرین، هر چند سخت، به قدرت عالی دست نمییابد و هیچ فرزندی با چند روزی مراقبت، تربیت نمیشود و چاقی و اضافه وزن نیز هرگز با دورههایی هر چند کوتاه مدت و مفید و سخت برای همیشه از بین نخواهد رفت.
وی علت شکست اغلب رژیمها را بازگشت به عادتهای قبلی دانست و افزود: چاقی و داشتن اضافه وزن اغلب ناشی از یک یا چند عادت نادرست است، باید توجه داشت که عادتها باید خدمتگزار ما باشند نه ارباب، و کنترل رفتار و امیال غذایی باید به مثابه یک خدمتگزار در ذهن افراد تحت کنترل باشند.
ملک نیا گفت: افرادی که تأثیر رژیم را بیشتر از اثرگذاری ذهن میدانند اغلب ظرف مدتی کوتاه به علت تأثیرات محیطی و یا گفتههای اطرافیان به راحتی رژیم غذایی و یا حتی ورزش را کنار میگذارند و به سبک قدیمی خود روی میآورند که البته بازگشت به مسیر قبلی بی شک فرد را به جایی که پیشتر بوده بازمی گرداند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ابراز کرد: چاقی و اضافه وزن اغلب حاصل رفتارهایی است که در ما نهادینه شده، عادتهایی هر چند کوچک که با گذشت زمان و با کنار هم انباشته شدن، دیگر نه دیده میشوند و نه مهم انگاشته میشوند، اما تأثیرات آنها بسیار عمیق و مهم است.
عادل ملک نیا خاطرنشان کرد: رژیم، دارو، ورزش و رفتارهای کوتاه مدت و گذرا هر چقدر هم عالی و مؤثر باشند تنها محدود به همان زمان خواهند بود به همین دلیل باید در گام نخست به سراغ اندیشههای افراد چاق رفت تا آنها را عادت به رفتارهای تازه و همیشگی داد.
نظر شما