به گزارش مهر، محققان دانشگاه شیکاگو آمریکا در این مطالعه، اطلاعات مربوط به ۱۵۱ میلیون افراد مبتلا به بیماریهای روانی را مورد بررسی قرار دادند و آنها را با آلایندههای هوا در مناطق مختلف آمریکا مقایسه کردند.
محققان متوجه شدند در مقایسه با مناطق دارای بهترین کیفیت آب و هوایی، مناطق دارای بدترین کیفیت هوا با ۲۷ درصد احتمال بیشتر ابتلا به اختلال دوقطبی و ۶ درصد افزایش ابتلا به افسردگی حاد روبرو بودند.
محققان همچنین به وجود رابطه قوی بین خاک آلوده و افزایش ریسک اختلال شخصیتی پی بردند.
محققان آمریکایی برای تایید یافتههای خود، با همکاری محققان دانمارکی به بررسی دادههای سلامت ۱.۴ میلیون دانمارکی که بین سالهای ۱۹۷۹ تا ۲۰۰۲ بدنیا آمده بودند پرداختند. محققان شیوع بیماریهای روانی را در افراد بر اساس مناطق دارای کیفیت آب و هوایی متفاوت بررسی کردند.
بررسی دادههای دانمارکیها هم نتایج مشابهی را به دنبال داشت: ۲۹ درصد افزایش احتمال ابتلا به اختلال دوقطبی برای افراد دانمارکی که در مناطق با بدترین کیفیت آب و هوایی زندگی میکردند.
همچنین محققان با بررسی دادههای مردم دانمارک دریافتند قرارگیری در معرض آلودگی هوا از دوران کودکی حتی ارتباط قویتری با ابتلا به این بیماریهای روانی دارد: ۵۰ درصد افزایش ابتلا به افسردگی حاد؛ ۱۴۸ درصد افزایش ابتلا به شیزوفرنی و ۱۶۲ درصد افزایش ابتلا به اختلالات شخصیتی.
«آتیف خان»، عضو ارشد تیم تحقیق، در این باره میگوید: «مطالعات ما در آمریکا و دانمارک نشان میدهد زندگی در مناطق آلوده، بخصوص از اوایل کودکی، یک عامل پیشبینی کننده در ابتلا به اختلالات روانی است.»
نتایج مطالعات حیوانی نشان میدهد احتمالا مواد شیمیایی آلایندهها بر مسیرهای عصبی التهابی تاثیر گذاشته و شرایطی را برای مشکلات آتی عصبی ایجاد مینمایند.
نظر شما